Andra versionen av Gorilla Glass på CES 2012

CES 2012 ligger strax runt hörnet, och en mycket intressant innovation har redan meddelats. Jag pratar om den andra versionen av Gorilla Glass, den sak som håller din smartphones pekskärm oskriven när den hålls i samma ficka som dina nycklar.

Gorilla Glass har blivit ett måste för bästa enheter, och det är närvarande i mer än 575 enheter, som spänner över 30 viktiga varumärken.

Cornings pressmeddelande har varit ganska cagey när det gäller att avslöja detaljer om den nya generationen Gorilla Glass, men de sa att det kommer att överensstämma med tillverkarnas tendens att erbjuda högre funktionalitet i tunnare mönster. Tekniken kommer att presenteras vid företagets CES 2012-monter, och ytterligare detaljer kommer att finnas tillgängliga den 9 januari när den officiella avtäckningen kommer att äga rum.

Bland de saker som besökarna kommer att kunna uppleva på företagets monter kommer det att bli en Gorilla Glass-täckt videovägg.

Jag kan inte vänta på detaljerna, särskilt eftersom jag har använt en HTC Desire HD med den första generationen av produkten, i några månader nu, och jag har bara bra saker att säga om det när det gäller motstånd mot repor. Jag tror inte att jag någonsin har använt en smartphone med en pekskärm som håller så bra på vardagliga in-och-out-of-pocket-åtgärder ...