SiliconDusts HDHomeRun Prime Review: Den ultimata digitala kabelupplevelsen

Vi har täckt flera set-boxar som Roku, Apple TV och även Sony SMP-N200. Vi har också tittat på de populära strömmande videotjänsterna Netflix och Amazon Instant Video. Men inget slår med en stark kabelanslutning som strömmar i perfekt HD-innehåll genom ditt hus. Här är en titt på en groovy nätverksenhet som hjälper dig att styra den signalen - HDHomeRun Prime.

Med HDHomeRun Prime från SiliconDust, CableCARD och Windows 7 kan du titta på TV från vilken dator som helst i ditt nätverk. Du kan också spela in hela 1080i-sändningsupplösningen, titta på, pausa, spela in och spola tillbaka live-TV och ställa in ett schema för att spela in alla dina favorit-tv-program.

Medan CableCARD-industrin har gjort sitt bästa för att göra den första installationen och aktiveringen av CableCARD-enheten besvärlig, en gång över den bulten, är det enkelt och pålitligt att använda HDHomeRun Prime. Bättre fortfarande, eftersom den ena enheten innehåller tre tunrar kan upp till tre olika program ses och / eller spelas in samtidigt.

Den snygga svarta enheten mäter bara 4 x 7 x 1 tum och väger i vid 1, 5 pund. Den sitter någonstans ur vägen bredvid routern och en gång installerad, du borde aldrig behöva röra den igen.

Du behöver en CableCARD (M-Card) från din kabelleverantör tillsammans med en abonnemang på amerikansk digital kabelservice. Det visade kortet tillhandahålls av Comcast och tillverkat av Motorola.

CableCARD glider in i slitsen på baksidan av enheten, som visas nedan. HDHomeRun Prime tillhandahåller även anslutningar för koaxialanslutning till kabeltjänsten, en USB-port för anslutning till Tuning Adapter (för leverantörer som använder Switched Digital Video), ett 1000baseT (gigabit Ethernet) nätverksgränssnitt (kompatibelt med 100baseTX-nätverk) och en nätadapter .

Enheten fungerar bäst med Windows 7 Media Center eller den snart kommer att släppas Windows 8. Media Center är utformat för att hantera kopieringsskyddet för visar när den är utsedd av kabelleverantören. Om du är nöjd med att bara komma åt de oskyddade kanalerna kan du också använda Prime med Myth TV eller NextPVR och strömma de oskyddade kanalerna till en iOS-enhet med hjälp av appar från Elgato eller Insta TV.

Med hjälp av den medföljande programvaru-cd: n installerar du drivrutinerna och relaterad programvara på var och en av de datorer där du avser att komma åt HDHomeRun Prime. Detta steg är snabbt, men det kräver att datorn har en internetanslutning.

Nu är det dags att arbeta med din kabelleverantör för att aktivera din CableCARD. Kabelindustrin har gjort det nödvändigt att ange tre olika siffror för att slutföra processen, men Media Center ger en guide för att gå igenom den processen. Du hittar guiden i Extras Library, kallad Digital Cable Advisor. Gå igenom den processen bara en gång och du är bra att gå.

Om du vill kan du släppa ut från Media Center och bekräfta att Prime är en tillgänglig enhet på ditt system.

Välj Prime egenskaper för att se denna dialogruta.

Öppna webbsidan för att komma åt status och andra skärmar som du behöver när du aktiverar enheten.

Du är nästan där! Nu behöver du bara återinföra Media Center och konfigurera tunersna. Från huvudmenyn Media Center, gå till Uppgifter >> TV >> TV-signal >> Ställ in TV-signal .

Därifrån går det att njuta av upp till tre samtidiga strömmar av högupplöst video på ditt hemnätverk. Windows Media Center gör det enkelt att välja visar, styra uppspelning och annan funktionalitet hos moderna videobandspelare.

HDHomeRun är snabb att installera (så länge som din kabelleverantör samarbetar), mycket lyhörd på kanalsvängningar och strömmar utmärkt HD-video och ljud. Ställ upp den här valpen en gång, sätt den i din garderob och glöm det. Bara njut av en ultimat digital kabelupplevelse. Vid ett gatupris på cirka 150 $ (sommar 2012) kan det bara vara det bästa värdet i det redskap du har lagt till i ditt hemnätverk än.