Så här delar du filer och mappar mellan OS X och Windows 7

I mitt hushåll lever Macs och datorer i harmoni . Och tack vare inbyggd SMB-delning i OS X är det inte så svårt att dela filer och mappar mellan Windows och OS X som tidigare. Du kan få din Windows 7-dator och din Mac OS X-dator läsa och skriva till varandras filer och mappar via ditt hemnätverk på nolltid med minimal fiddling i sina respektive systeminställningar.

Låt oss ta en titt på hur jag gör det!

Artikel Karta

  1. Dela Mac OS X-filer med en Windows 7-dator
  2. Dela Windows 7-filer och mappar med Mac OS X
  3. Ändra arbetsgrupper i Windows 7 och OS X

Dela Mac OS X-filer med en Windows 7-dator

Att ansluta till en OS X Mac från en Windows 7-dator är lättare än att göra saker tvärtom. När du har konfigurerat delning på din Mac behandlar Windows 7 i grund och botten det som någon annan dator i nätverket.

Steg 1

I OS X, gå till Systeminställningar och Klicka på Delning .

Steg 2

Kontrollera fildelning och klicka på alternativ ....

Steg 3

Kontrollera Dela filer och mappar med SMB (Windows) och klicka på Klar .

Steg 4

Härifrån kan du lägga till mappar och ange behörigheter för varje användare som du tycker är lämplig med +/- knapparna under mappar och användare.

Steg 5

I Windows visas Mac-datorn i Nätverket till vänster. Klicka på den för att ansluta och börja surfa. Du måste kanske ange ett användarnamn och ett lösenord - använd inloggningsuppgifterna för en användare som har ställts in i OS X. Om du loggar in som en användare som har administratörsbehörigheter har du läs- / skrivåtkomst till alla filer och mappar . Alternativt kan du logga in med en användare som ställdes in i steg 4 för begränsad åtkomst till endast de mappar du anger behörigheter för.

Dela Windows 7-filer och mappar med Mac OS X

Att få OS X att ansluta till en nätverksbaserad Windows 7-dator sträcker sig i svårigheter från enkla till lite besvärliga. Hur som helst, att få dina Windows 7 delade mappar på OS X är en bris.

Steg 1

I Windows 7, klickaStart > Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter och klicka på Ändra avancerade delningsinställningar till vänster.

Steg 2

Bläddra ner till Arkiv och skrivardelning och välj Aktivera fil och skrivardelning . I nästa avsnitt väljer du Slå på delning så att alla med nätverksåtkomst kan läsa och skriva filer i de allmänna mapparna ( valfritt - du kan hoppa över det här om du inte använder offentliga mappar ).

Steg 3

Klicka på Spara ändringar.

Steg 4

I Mac OS X startar du Finder. Om du har tur, visas din Windows 7-dator i sidofältet under "Delad". Klicka på den för att komma åt delade filer och mappar.

Om du inte ser det, finns det två möjliga problem. Det första är att du helt enkelt inte har aktiverat delade servrar i Finder. Det här är en enkel lösning. Gå bara till Finder- menyn och klicka på Inställningar och gå till sidofältet . Kontrollera att anslutna servrar är markerade .

Om det här inte löser problemet kan du ansluta till din Windows-dator manuellt. I Finder, klickaGo- menyn och välj Connect to Server ... Du kan också trycka på Command - K.

Skriv in SMB: //192.168.1.7, eller vad din Windows 7-maskinens lokala IP-adress är och klicka på Connect . Du kan bli uppmanad att ange ett användarnamn och lösenord. I så fall anger du användarnamnet och lösenordet som du vill använda för att logga in direkt på Windows 7-maskinen, som om du satt direkt framför den.

Nu ska Windows 7-datorn dyka upp i sidofältet.

Ändra arbetsgrupper i Windows 7 och OS X

När jag slår ut potentiella stötar på vägen mot Windows 7 och OS X-nätverk, märkte jag att vissa användare rekommenderade att sätta både din Mac och din Windows 7-dator i samma arbetsgrupp. Personligen gjorde jag inte detta steg och det fungerade bra. Jag tror det beror på att, som standard, både Windows 7 och OS X använder "arbetsgrupp" som arbetsgruppsnamn. Men jag försökte ändra min Macs arbetsgrupp till något annat och fildelning fortfarande fungerade. Hur som helst kan du försöka ändra ditt arbetsgruppsnamn om du har problem.

För att ändra arbetsgruppen i Windows 7, klicka på Start och Högerklicka på Dator och välj Egenskaper. Bläddra ner till avsnittet som läser "Datornamn, domän och arbetsgruppsinställningar" och klicka på Ändra inställningar.

Klicka på Ändra i fliken Datornamn .

För att ändra arbetsgruppen i OS X, gå till Systeminställningar och Klicka på nätverket . Välj vilket protokoll du använder för att komma på Internet ( trådlöst eller ethernet ) och välj sedan Avancerat .

Klicka på fliken WINS . Härifrån kan du skriva in namnet på din arbetsgrupp. Klicka på OK och var säker på att Klicka på Apply way back in Network settings.