Ställa in ditt hemstudio Del 3: Ta allt tillsammans

Det här är förmodligen en av de svåraste och minst roliga delarna med att ställa in din hemmabio. Det är vanligtvis dyrt, och gör det rätt är otroligt utmanande. Sanningen är att de flesta av oss inte vet vad vi gör, även de av oss som tror vi vet, eller de av oss som känner lite, vet inte helt vad vi gör. Också, de flesta sovrum, kontor etc. är inte byggda med en inspelningsstudio i åtanke. De har fönster och flera andra saker som påverkar ljudet på mestadels oönskade sätt.

Ställa in din hemstudio del 3: Hämta allt tillsammans

Innan du läser vidare. Vänligen veta att detta är den mest grundläggande av grundläggande. Om du redan har skapat din studio, är du över denna nivå. Det här är för folk som just har börjat och bokstavligen vet inte var de ska börja. Du kan läsa del 1 och del 2 om du fortfarande står fast undrar vad allt du behöver för att komma igång.

Inställning

Detta är tufft. Du måste hitta en plats i ditt rum som fungerar. Normalt vill du ha någon form av balans. Du vill att vänster och höger högtalare ska sitta jämnt avstånd från vänster och höger sida av rummet. Detta är uppenbarligen svårt i de flesta fall, och du måste arbeta med det du har.

Jag har länkat några resurser som alltid hjälpt mig på vägen:

  • Ljud på Sound Home Studio-inställningen - Stor och kort. Det hjälper dig att komma igång.
  • Tweakheadz Home Studio - Tweakheadz är förmodligen en av de mest populära resurserna där ute idag. Många hemstudio-musiker började här.
  • Producenthandbok - Jag älskar den här boken.
  • Studio Rescue-serien på YouTube är bra: Link

Plugging Things In

När du väl har tänkt ut var skrivbordet och allt kommer att gå, är det dags att börja ställa upp saker. Ditt ljudgränssnitt kommer att anslutas direkt till din dator via USB eller Firewire, beroende på ditt gränssnitt.

Audiogränssnittet kopplar sedan in i högtalarna med vanliga balanserade kablar som liknar dem du använder för att ansluta en gitarr. Du kommer noga att ha några av dessa kablar. Två är minimala: en till vänster och en annan till höger (men detta beror också på dina studioskärmar. Vissa lågkostnadsmodeller levereras med egna kablar). Du kanske vill ha några fler kablar, för om du spelar in en gitarr (1 kabel) eller synth (2 kablar), måste du ansluta dem till en viss punkt också.

Du måste konfigurera datorn så att ljud kommer från gränssnittet, och inte de inbyggda högtalarna.

På en Mac: Det går igenom: Apple-menyn> Ljud> Utmatning> (Audio Interface. I mitt fall AudioBox)

Härifrån, om du försöker vrida volymen upp och ner på datorn, gör du det från huvudvolymen på ditt ljudgränssnitt.

Om du är på en dator följer du tillverkarens instruktioner för att ställa in ljudet.

Du borde nu kunna höra datorns ljud ur dina bildskärmar. Väng dig till det här, för det jag vill att du ska göra är att lyssna på mycket av din favoritmusik. Hela tiden. Lyssna på det genom dessa bildskärmar och lär dig vilka saker som låter som.

Bara om du undrar, är vi inte nära färdiga med din studioinstallation.

Dina högtalare ska vara någonstans bekväma. Om möjligt, sätt dem på monitorns ställen du kanske har köpt om du hade budgeten (mer om dem i del 2). Om du köpte isoleringsplattorna för bildskärmarna placerar du bara en av dem under varje. Det viktiga här är att de är i örat och där du kommer att sitta när du blandar och gör din musik. Se till att konen är kantad med örat. Det andra du vill göra är att se till att huvudet bildar en perfekt triangel med högtalarna. Det här är också lite svårt, eftersom du kanske inte har plats att ställa upp allt som du vill. Gör vad du kan, men få det så nära perfekt som möjligt. Använd ett måttband. De två högtalarna ska vara lika långt från mitt huvud, och de borde vara samma avstånd från varandra. Återigen ska ditt huvud och högtalarna bilda en perfekt jämnsidig triangel. Vänja dig att lyssna på musik här. Håll lyssna på saker du gillar. Företrädesvis CD-skivor eftersom de har ett mindre komprimerat ljud och mindre artefakter än MP3-filer eller andra sådana format.

Bildkrediter: SageAudio

Tills vidare

Vid denna tidpunkt bör du kunna installera vilken programvara du har och börja spela med sin grundläggande funktionalitet. Du kan göra lite musik om du vill, men det är helt upp till dig. Nästa vecka kommer vi att gå över att ansluta instrumenten och ställa in resten av din studio, till exempel akustisk skum och basfälla (om du köpte det här). För tillfället är det bara att lära dig hur sakerna fungerar i ditt val av DAW. Vi kommer att börja installera resten av studion nästa vecka. Därefter kan vi börja komma ner till de roliga grejerna - göra musik!

Om du har några frågor om att skapa en hemmastudio, vänligen lämna en kommentar eller skjut mig ett mail.