Ta reda på vad som äter din Android-enhetens batteri när du är i vänteläge

Vi har redan diskuterat tips om hur du sparar batteri på din Android-enhet, men vad gör du när du inser att batteriet håller dränering när enheten är i vänteläge, gör teoretiskt ingenting? Här är en ganska bra lösning.

Wakelock Detector hjälper dig att hitta den skyldige och avinstallera den innan det irriterar dig ännu mer (eller kanske tweak dess inställningar). Men låt oss börja med början.

Först installera appen från Google Play Butik - det är gratis också.

Efter att det har installerats, låt det springa i några timmar eller mer, och kom tillbaka till det. Det kommer att ge dig tre typer av statistik. som du kan cykla genom enkelt, med hjälp av knappen Statistik.

Du får tre typer av statistik - CPU Wakelock - som du kan se ovan, och ger dig en bra bra idéer om appar som spelar runt bakom scenen. Screen Wakelock och wakeup triggers.

I mitt fall borde jag noga vara orolig för Maps-appen (men på min Nexus 7 borde jag veta att platstjänsterna äter mycket batteri.

Skärmen nedan visar skärmen wakelock. Aldiko är min bästa skyldige, men eftersom jag brukar läsa ganska lite på min tablett och jag använder den där appen mycket, har jag ingen oro på den fronten.

När det gäller wakelock triggers går det att märka att sociala nätverk är skyldiga - förmodligen inte bara för detta.

Jag måste nämna att klick på en app kommer att ge dig detaljerad statistik om vad det är exakt att göra, som du kan se nedan.

Du kan också låta appen även inkludera Android-tjänster i sin statistik från menyn Inställningar. Wakelock Detector är ett användbart verktyg som låter dig hålla strömförbrukningen på en lägre nivå.