Picasa erbjuder nu gratis obegränsad lagring för små foton och korta videoklipp

På fredagen meddelade Google officiellt nya ändringar av Picasa-lagringspolicyen. Dessa förändringar påverkar alla användare, oavsett om du har betalat för extra lagring eller inte. Från och med nu kan alla foton som du har laddat upp som " är 800 pixlar eller mindre och videoklipp som är 15 minuter eller mindre i längd räknas inte längre " mot din lagringsgräns. Nu har du ett nytt ställe att vara värd för dina Twitter-mediefiler!

800 pixlar och 15 minuter

Okej, det här är en stor sak. Gratis fotolagring och gratis videolagring - från Google! Men den enda fångsten är att dina foton måste vara mindre än 800 pixlar. Vad betyder detta? Tja, då är max upplösning av något foto upplagt vid 800 × 800 pixlar. Här är några exempel:

  • 801 × 100 - Ej ledigt
  • 1 × 1000 - Ej ledigt
  • 1280 × 1024 - Definitivt inte ledigt
  • 800 × 800 - Gratis
  • 640 × 480 - Gratis

Videor å andra sidan har inte sådana upplösningsgränser. Det betyder att om du har några söta 1080p klipp och du behöver en ledig plats för att vara värd för dem, kan du använda Picasa. Fångsten med videor är att du har en längd på 15 minuter och gränsen för 1 GB filstorlek gäller fortfarande.

Flera fotouppladdningar, bättre gränser, nytt gränssnitt

När Google ändrade politiken för att ge bort ledigt utrymme till små bilder, ändrade de också hur du laddar upp foton. Det finns inte längre 5 Välj Arkivfilerna för att bestämma vad du vill ladda upp. Istället kan du nu ladda upp så många som du vill, det tar bara lite tangentbordsgusto.

När du väljer filer öppnas ett explorerfönster. Härifrån Välj bara vilka foton du vill ladda upp. För att göra detta finns det några olika sätt:

  • Rita en markeringsruta runt de foton du vill ladda upp genom att hålla ner vänster musknapp.
  • Håll Ctrl- tangenten och individuellt Välj varje foto du vill ladda upp.
  • Håll skift och klicka på raden av bilder du vill ladda upp.

Picasa-lagringspriser

Glöm inte, du är inte begränsad till att bara ladda upp små bilder och videoklipp. Men om du har ett gratis konto kommer du fortfarande att vara begränsad till totalt 1 GB utrymme på ditt konto för allt som inte räknas som en freebie. Uppgradering är inte exakt dyrt; du kan få 20GB för bara $ 5. Vad det kommer till är, tycker du om Picasa tillräckligt för att betala för det, och litar du på Google med dina data? Vi har tidigare uttryckt vår oro för Picasa-sekretessproblem, men de verkar som regel ha samma användarvillkor som andra populära leverantörer.