Säkra foton och videoklipp på din Android-telefon mot stöld eller telefon Snoopers

Har någon någonsin frågat dig om de kunde låna din telefon i några minuter? Även om du känner till och litar på personen, kan du vara ovillig att överlämna känsliga e-postmeddelanden eller foton på telefonen. Vad händer om du inte behöver oroa dig? Som standard gör du det, men vi kan ändra det.

Aktuellt Android-operativsystemet krypterar inte eller döljer upptagna medier. Även när du har ställt in ett lösenordslås för att komma åt din telefon, måste alla som behöver göra, sätta ut SD-kortet och dina foton kommer bara att vara några klick från att de enkelt delas på internet. Om du vill se till att nyfikna ögon inte av misstag eller noggrant finner din konfidentiella stash, var noga med att ladda upp en av dessa gratis groovy photo security apps.

* Om du vill ha faktisk kryptering, rulla ner till botten och läsa om AndroXplorer, men endast den "Pro" -betalda versionen kan kryptera .

Dölj det Pro

Denna app tar kakan när det gäller döljbarhet, och det innehåller även ett enkelt (tho lite instabilt) krypteringsprotokoll för enskilda filer. Appen går till och med så långt som att dölja sig som en ljudhanterare som kräver en PIN-kod för åtkomst till de krypterade filerna.

Vaulty

Vaulty döljer ditt fotogalleri precis som Hide It Pro, men med mycket färre alternativ. Vaulty erbjuder en premium version med fler funktioner, men det täcker fortfarande bara grunderna.

Sköt om dig

Om du vill ha en död-enkel bildskärmsläckare, är KeepSafe ditt säkraste bästa. Den har en PIN-kod för säkerhet och flyttar program fram och tillbaka mellan en "valv" och din standardfotomappe beroende på om du vill ha dem gömda eller inte.

Photosafe

Photosafe är en annan bildplats som döljer appen. En unik egenskap om Photosafe är att den kan vara helt dold från din applikationslista och öppnas genom att ringa "2222" på din telefonsvarare. Ingen vet att du har installerat den.

Tänk på att de flesta Android-bilder "döljer" apps bara gör det, de döljer bilderna på ett ovanligt ställe på ditt SD-kort. De flesta ändrar också filnamnet och tillägget. Den tekniska termen för detta är "säkerhet genom obskärlighet". Det kommer inte att stoppa en bestämd tekniskt kunnig telefonprowler, men den borde hålla den genomsnittliga användaren i sträck.

Med det i åtanke är jag alltid på jakt efter säkerhetsapps för mobila enheter och det här är den enda jag är bekväm att rekommendera till våra groovyReaders. Med lanseringen av Google Play Market (jag gillar fortfarande inte namnet) hoppas jag att mer kommer att vara yta, men om du känner att jag har missat en, var god och låt mig veta i kommentarerna nedan.

Kryptera fullständigt din foto- och videomapp med Androxplorer Pro (avancerade användare)

AndroXplorer kommer i två smaker: Free, och Pro. Den fria versionen är bara en annan filhanterare. Pro-versionen innehåller kryptering, synkronisering av skrivbord och kör dig runt $ 5 på Google Play-marknaden.

Här är en kort handledning från utvecklaren för att säkra ditt media:

">

Vilken lösning använder du för att säkra dina foton och videoklipp på Android? Låt oss veta i kommentarerna nedan!