2011 Google 4 Doodle Winner Officiellt tillkännagav

Idag kan du se en ny och intressant klotter på startsidan för Googles sökmotor. Denna andra världsliga skapelse är ingen annan än den vinnande inträdet från Google 4 Doodle-tävlingen. Tillbaka i januari nämnde vi den årliga Google 4 Doodle-tävlingen som har gått ut till skolor varje år. Nu, 5 månader senare och efter 5 miljoner röster, tog Matteo Lopez från San Francisco, Kalifornien hem det nationella första priset. Temat i år var " Vad jag skulle vilja göra en dag" och han fångade domarna med sina drömmar om att resa genom rymden och möta utomjordingar.

Detta tjänar unga Matteo till ett stipendium på 15 000 dollar, en helt ny netbookdator, en Wacom digital tablett och en 25 000 dollar teknisk donation till sin skola. För att inte nämna, en t-shirt med sin prisbelönta Doodle på framsidan!

På en annan intressant anteckning är Matteo, den första platsens vinnare, bara sju år gammal. Doodle-tävlingen är segregerad av klassnivåer, och Matteo vann vinnaren av den yngsta gruppen. Med den typ av college pengar han har tjänat, har han redan gjort bättre än de flesta som för närvarande examinerar gymnasiet! Inte illa för en 7 år gammal, va?

Runner Ups

Matteo var inte den enda personen som tog hem priser, det finns 3 nationella andra finalister som varje tjänade ett $ 5, 000 college stipendium, en Wacom digital tablett och naturligtvis en t-shirt med sin klotter på den.

Finalisterna Mateo och 40 andra regionala finalister fick också en betald resa till Google New York-kontoret igår. Där mötte de Doodle 4 Googles domare och lärde sig att deras konstverk kommer att visas på Whitney Museum of American Art från och med den 16 juni. Posterna kommer också att visas på San Francisco Museum of Modern Art till 19 juli.

De nationella finalisterna Doodles:

Betyg 10-12 Vinnare - 17 år gammal Hanna Newsom

Betyg 7-9 Vinnare - 13 år gammal Justas Varpucanskis

Betyg 4-6 Vinnare - 10 år gammal Joseph Eugene Miller

Du kan se de 40 bästa regionala finalisterna här. Eller kolla in de 400 bästa finalisterna här.