Skanna filer och mappar för skadlig kod med Windows 10 Defender

Microsoft lanserade nyligen Windows 10 november Update Version 1511 Build 10586. Såsom vi har sagt i tidigare artiklar innehåller uppdateringen flera nya funktioner som gör Windows 10 mer stabila och kompletta.

En enkel men användbar funktion är möjligheten att skanna enskilda filer och mappar med Windows Defender.

Skanna filer i Windows 10 med Windows Defender

Att skanna en fil med Microsofts inbyggda antivirusverktyg är enkelt. Högerklicka bara på en fil eller mapp som du inte är säker på och välj Skanna med Windows Defender från snabbmenyn.

Windows Defender öppnas och börjar skanningen.

När det är klart förhoppningsvis är allt rent och inga hot hittas.

Windows Defender, som standard, erbjuder realtidsskydd för din dator. Men den här funktionen är särskilt användbar om du vill skanna något på en flyttbar flash-enhet (särskilt inte en som inte är din egen) eller objekt på en nätverksplats.

Om du inte ser det här alternativet har du ännu inte novemberuppdateringen. Om du inte har fått den via Windows Update ännu och ville få det direkt, läs vår guide om hur du manuellt installerar uppdateringen av Windows 10 november.

Om du har problem med Windows 10 eller bara vill diskutera det nya operativsystemet och uppdatera mer djupt, gå med i våra gratis Windows 10-forum.