Säg adjö till Meebo Products

De första effekterna av Google-köper-Meebo-transaktionen kan redan ses, förmodligen snabbare än någon hade förväntat sig. Meebos viktigaste produkter blir avstängda.

När jag skrev om transaktionen, rapporterade jag att Google vill använda Meebo-teamet på Google Plus. Dessutom skulle det integrera sina snabbmeddelandetjänster på något sätt.

Den andra delen kommer förmodligen att göras vid någon tidpunkt, men faktum är att, tidigare än alla skulle ha trott, har Google beslutat att döda de flesta Meebo produkter. Enligt ett inlägg på Meebos supportsidor kommer de flesta av företagets viktiga produkter att stängas av.

Du har en månad för att få dina data från Meebo-servrarna. Meebo Messenger, delning, MeeboMe och dess mobilapps avbryts senast 11 juli i år.

Det finns en sida som låter dig få dina chattloggar för Messenger, liksom de mobila appar som du kan hitta här.

För att ladda ner din delhistorik från Meebo kan du göra det genom att klicka på länken som visas överst på sidan efter att du loggat in på Meebo.

I posten nämns också att om du använder MeeboMe-widgets kommer de att sluta fungera, men du måste ta bort koden från din webbplats själv.