Microsoft Rolls Out Kritisk Adobe Flash Player Update KB4010250

Medan Microsoft fattade beslutet att fördröja den här månadens uppdateringar av Patch Tuesday till den 14 mars, släppte den idag en uppdatering för Adobe Flash Player som fixar en sårbarhet som potentiellt kan tillåta en angripare att ta kontroll över ett drabbat system på distans.

Uppdatering av Adobe Flash Player KB4010250

Denna Flash Player-sårbarhet påverkar alla operativsystem och Adobe släppte uppdateringar för att lösa problemen i förra veckan.

Adobe har släppt säkerhetsuppdateringar för Adobe Flash Player för Windows, Macintosh, Linux och Chrome OS. Dessa uppdateringar adresserar kritiska sårbarheter som möjligen kan låta en angripare ta kontroll över det berörda systemet.

Stödda webbläsare som Chrome och Firefox har redan blivit patchade med egna automatiska uppdateringsmekanismer. Problemet är att Microsoft Edge fortfarande var sårbar på grund av förseningen, eftersom den är beroende av Microsofts regelbundna Patch Tuesday för att uppdateras. Lyckligtvis släppte företaget MS17-005 säkerhetsuppdatering för Adobe Flash Player (4010250).

Den här säkerhetsuppdateringen löser sårbarheter i Adobe Flash Player om Flash Player är installerad på någon stödd version av Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 10, Windows 10 Version 1511, Windows 10 Version 1607, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.

Mer information om säkerhetsproblemet finns i Microsoft Security Bulletin MS17-005.

Om du kör Windows 10 borde du få den här uppdateringen automatiskt. Men om du vill vara säker kan du söka efter uppdateringar manuellt genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet och kontrollera efter uppdateringar. Du kan också hämta den fristående uppdateringen för din version av Windows från webbplatsen Microsoft Update Catalog.

Ditt system kanske redan har uppdateringen. Du kan kontrollera det genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Uppdateringshistorik . Eller, för att kontrollera att du har den senaste versionen, gå till Adobe Flash Player Om sidan för att verifiera att du har Player Version 24.0.0.221.

Medan användarna kan ta tröst i det faktum att detta Flash Player-sårbarhet är patchat, ser det fortfarande ut som vi måste vänta till marsdagens patch Tuesday för att få fler korrigeringar som den välkända SMB-buggen.