Så här använder du Google Music Scan och Match Service

Google aktiverade sin gratis skanning och matchningstjänst för Google Music för användare i USA igår. På så sätt kan du lägga till upp till 20 000 låtar till din Google Play-musikflöde mycket snabbare. Tidigare behövde du ladda upp de faktiska filerna till din Google Music-låda. Den processen kan ta dagar, beroende på hur mycket musik du har. Till skillnad från Apples iTunes Match eller Amazons Scan & Match-tjänst som kostar $ 24, 99 per år - ger Google dig tjänsten helt gratis.

Google Play Music Manager skannar din musiksamling (inklusive iTunes och WMP-bibliotek) och matchar låtarna med sin egen digitala musikkatalog. Sångar som Google inte kan matcha laddas upp till din musiklåda.

Google Music Streaming Quality

Enligt dess Google+ inlägg:

Vår nya musik matchande funktion får dina låtar till ditt online-musikbibliotek på Google Play mycket snabbare. Vi ska skanna din samling och snabbt bygga om den i molnet - allt gratis. Och vi kommer att strömma din musik tillbaka till dig med upp till 320 kbps.

Google Music kommer att strömma dina matchade låtar tillbaka till 320 Kbps, vilket är en högre bitrate än vad iTunes och Amazon erbjuder.

Den goda nyheten om det är att lägre kvalitetsfiler kommer att strömma tillbaka med högre kvalitet. Nedladdade filer kommer dock bara ha samma bitrate till originalet - iTunes Match ger dig en 256 Kbps fil. Ändå får du musik som är likadant eller bättre än originalet från Google Music.

Du behöver inte göra något speciellt om du redan använder Google Music, funktionen är bara påslagen och du bör märka att dina uppladdningar sker snabbare. Google säger att det kommer att ersätta filer som befintliga användare har laddat upp till molnet också. Och det kan vara ett problem Om du redan har laddat upp högkvalitativa FLAC-filer - kommer bithastigheten att sänkas.

Så här använder du Google Play Music Manager

För att börja använda Google-skanning och matchning måste du ha ett Google Play-konto och ladda ner programvaran för Google Music Manager.

Under installationsguiden har du möjlighet att välja plats för din musiksamling. Du kan kontrollera din iTunes, Windows Media Player eller Min musikmapp.

Men det alternativ jag gillar bäst lägger till olika platser, inklusive nätverkskataloger.

Här lade jag till musik från min lokala enhet och Windows Home Server.

Efter att ha valt din musik, sparka tillbaka och låt Google skanna och matcha dina låtar. Processen fortsätter att fungera i bakgrunden medan du gör andra saker på din dator. En Google Music-ikon visas på Aktivitetsfältet och du kan högerklicka på den för att se vad som laddas upp och få åtkomst till andra alternativ.

I Music Manager Options visas överföringsprocessen och kan ändra inställningarna. Till exempel under fliken Avancerat kan du ställa in uppladdningsbandbredden.

Observera också länken under framdriftsfältet. Det säger mig att 99 låtar inte kan laddas upp.

Genom att klicka på den här länken visas ett nytt fönster som visar vilka låtar som inte kan gå upp och varför. I det här fallet beror det på att de är begränsade på grund av DRM.

Medan din musik matchas kan du se framstegen på din Google Play Musik-sida också.

När sånger matchas kan du strömma din musik till din Android-enhet eller en webbläsare på din dator.

Medan du kan hämta din musik från webben är du begränsad till att bara ladda ner varje låt två gånger.

Du kan lägga till Google Music på startskärmen på iOS-enheter, men en fristående app skulle definitivt vara ett välkommet tillägg.

Huruvida Apple skulle tillåta en annan konkurrerande och utan tvekan bättre app kvarstår att se. Speciellt med Google på en roll med sina senaste populära Google Maps, YouTube och YouTube Capture-appar.