Spara dig från familjens tekniska supportanmodningar

Det är den tiden på året där familjer kommer ihop, men för "datorgeeksen" i familjen kan helgdagar enkelt bli "family tech support" helg. Nerverna på Google delar upp min plikt ... och för att hjälpa alla att vara blygda i år har de gjort en ny webbplats för att lära familjemedlemmar lite om datorer. Webbplatsen heter Teach Parents Tech, och den är full av enkla, snabba tekniska videofilmer avsedda för den inte så geekiga. Yup, alla som inkluderar dina icke-tekniska föräldrar kan följa utan problem!

TechParentsTech-webbplatsen fungerar av dig att fylla i ett grundläggande webapp-frågeformulär. I frågeformuläret kan du välja vilka relevanta videotillägg som du vill skicka, tillsammans med en del snarky men lämplig kommentar. Det är verkligen enkelt, jag tror totalt tar det cirka 30 sekunder att fylla i.

När du är klar med enkätet får du förhandsgranska det och sedan maila det till din mamma, pappa eller annan familjemedlem som behöver hjälp med datorn.

Det enda du behöver notera är att dessa handledningar är lite förspända. Alla videoklipp gjordes av Google, finns på YouTube och använder Google Services för att svara på alla tillgängliga tekniska problem. Med det sagt, om du inte har problem med Google så är det säkert en groovy genväg ner vägen för att väta familj och vänner utanför ... ja ... du får det. ;)