Launchy är en Keystroke App Launcher för att ersätta Windows Start-menyn

Om jag var tvungen att välja en favoritfunktion från Windows Vista som gjorde det över till 7, är det omni-sökfältet från Start-menyn. Det är också den främsta funktionen jag saknar från Windows 8, eftersom sökningen "tunnelbana" tar upp hela skärmen, och det är bara inte groovy. Launchy är en gratis skrivbordsapp som tar in omforskningsfältet till en version av Windows, och om du frågar mig, gör det bättre än Microsoft. Det fungerar i alla versioner från Windows 8 till Windows XP, men det stoppar inte där. Launchy är också tillgängligt för Mac OS X och Linux ( inget RT-stöd än ).

Hur det fungerar trycker du på en tangentkombination för att öppna sökfältet. Standardvärdet är Alt + Space, men du kan anpassa snabbtangenten till nästan vad som helst. När du är öppen skriver du bara in namnet på den app du vill öppna och trycker på enter. BAM! Appen är öppen, enkel som den.

I likhet med Windows-sökning går Launchy lite längre om du har flera appar som matchar din sökfråga. Varje app visas från en rullgardinslista under sökfältet så att du enkelt kan klicka på den du vill ha.

En sak som jag märkte är att Launchy som standard inte är inställd på att indexera mycket av datorn. Faktum är att det enda som kommer att dra resultat är Start-menyn, om du inte lägger till fler kataloger.

Om du vill fånga allt, lägg bara till hela hårddisken i katalogen från Launchys alternativ. Det kan också vara en bra idé att kolla alternativen "Inkludera körbara" och ange ytterligare filtyper som du vill dyka upp i sökningar. När du har allt detta klart klickar du på knappen "Reccan Catalog" och Launchy återuppbygger sökdatabasen. Det kan ta några minuter om du valde hela hårddisken som jag gjorde.

Standardutseendet är tillräckligt bra, men om du inte gillar det kan du ytterligare anpassa det genom att applicera en hud till Launchy. Standardinstallationen innehåller sex skinn, men du kan ladda ner hundratals mer från deviantart.

Andra inställningar inkluderar nästan allt du kan begära när det gäller UI-anpassning, och detta är täckt av fliken Allmänt i Launchys alternativ. Det första som ska ändras på den allmänna fliken kan dock vara Auto Update-intervallet, som om du valde att indexera en hel hårddisk, kan det påverka ditt system med en signifikant påfrestning om att den ska skanas var 10: e minut.

Launchy har också många plugins som lägger till mer funktionalitet, och den stöder utvecklingen av ännu fler plugins via dess API. Andra plugins finns på motsvarande flik på App: s officiella webbplats http://www.launchy.net/.

Launchy är ett bra verktyg för Windows 8 på en traditionell icke-touch-dator. Men det är också bra för alla versioner av Windows. Det finns mycket kraft i denna gratis app launcher. När du gräver in det och lägger till plugins, hittar du det mycket mer kraftfullt och mångsidigt än Windows Start-menyn. Det har förmågan att göra nästan vad som helst du vill ha.

Du kan starta program, dokument och mappar, webbsidor, ge favoritprograms nyckelord, starta Dropbox-mappar, köra batchfiler och skript, och till och med starta bärbara appar. För att inte nämna, det är flammande snabbt jämfört med att använda Start-menyn.

Medan det är gratis, välkomnar de donationer, och när du inser det otroliga antalet Power Launchy-erbjudanden, kommer du gärna att donera.

Så hur ser det ut? Har du använt Launchy eller en annan knapptryckningsprogramstartare? Jag skulle gärna höra om några tips eller tricks du har använt för att få saker gjort på ditt system. Lämna en kommentar och berätta om det!