Spara Outlook.com-bilagor till OneDrive med en klick

En ny funktion som flyter runt för olika Outlook.com-konton är möjligheten att spara bilagor direkt till OneDrive. Det finns inget officiellt uttalande från Microsoft om den här funktionen, men det visas i olika konton.

Spara bilagor direkt till OneDrive

Enligt Neowin, som tycks vara den första sajten att hämta upp, är det inte klart om Microsoft sakta rullar ut det här som en funktion, eller om det testar det med olika konton.

När du får ett Office-dokument bifogat i ett e-postmeddelande, klicka på det som du normalt skulle visa eller ladda ner det, och nu ser du en ruta som dyker upp med tre alternativ: Se online, Spara till OneDrive eller Hämta.

Jag testade även ut några andra filtyper, och det ger fortfarande möjlighet att spara till OneDrive, Hämta, eller visa eller lyssna på filen. Du kan till exempel visa bilder i ett bildspel eller spela upp musikfiler direkt eller titta på videofiler.

Men den bästa delen av allt detta är möjligheten att enkelt spara sparade filer från Outlook.com till OneDrive. När du väljer det alternativet visas ett meddelande i övre högra hörnet när filer laddas upp.

Jag har flera Outlook.com-konton för testning och andra orsaker, och jag har bara märkt möjligheten att spara till OneDrive i en av dem. När den här funktionen rullas ut till alla, kommer det definitivt att vara en bra tidsbesparare.

Och vad jag skulle hoppas att företaget inte utökar det till Windows Phone också. På så sätt kan jag spara ett kontorsdokument till OneDrive och börja sedan arbeta med det när jag kommer till min huvuddator eller laptop.

Kontrollera ditt Outlook.com-konto och se om den här funktionen är tillgänglig för dig. Om så är fallet, meddela oss vad du tycker om den här funktionen i kommentarerna nedan.