Så här skapar du ett Google-konto utan att använda Gmail

Inte för länge sedan gick vi över ett tips för nybörjare som visade dig hur du skapar ett Gmail-konto. Men vad händer om du vill ha ett Google-konto och du inte vill använda Gmail? Tja, du behöver inte! Google har en ganska hemlig kontouppkopplingslänk som låter dig använda någon e-postadress för att registrera dig. till och med konkurrent som Outlook.com eller Yahoo kommer att fungera.

För att börja registrera dig för ett konto utan Gmail måste du använda följande länk:

  • https://accounts.google.com/newaccount?hl=en

När du registrerar dig rekommenderar jag att du inaktiverar webbhistorik om du inte vill att Google direkt följer dig. Du kan också lägga in vilken födelsedag du vill, bara kom ihåg vad du väljer eftersom Google använder det som en säkerhetsfråga om du glömmer ditt lösenord.

När du har angett all nödvändig information skickar Google ett bekräftelsemeddelande till det e-postmeddelande som du anmälde till kontot. För att börja använda kontot måste du först verifiera det.

Logga in på vilken e-postleverantör du använder, i mitt exempel använder jag den nya Outlook.com.

Ämnet kommer att vara Google Email Verification.

Klicka på verifieringslänken i e-postmeddelandet (den översta länken) och det går bra att gå inom några sekunder.

Länken tar dig till en verifieringssida. Här gör Google ett försök att få ditt telefonnummer, men du kan ignorera det och bara börja använda ditt konto.

Observera att om du klickar på fliken Gmail blir du uppmanad att skapa ett konto eftersom den här tjänsten inte är aktiv för dig.

På samma sätt begär YouTube också att du skapar ett användarnamn. Tänk på att det här användarnamnet inte kan ändras, någonsin.

Njut av att använda ditt snygga nya Google-konto sans Gmail. Om du stöter på några problem eller har några frågor, vänligen lämna en kommentar nedan.