Spara Microsoft Office-dokument till SkyDrive som standard

Windows SkyDrive är en utmärkt tjänst för att spara och dela dina filer. Om du arbetar i många Microsoft Office-dokument hela dagen kan du spara dem till online-enheten som standard.

Först ladda ner och installera SkyDrive-appen på Vista och Windows 7. Den ingår i Windows 8 som en standard Metro-funktion, men du måste installera den på skrivbordet när du använder Release Preview. Appen är också tillgänglig för iOS-enheter, Windows Phone och Mac OS X.

Därefter är det en bra idé att skapa en mapp för varje typ av dokument du arbetar med. Till exempel, här skapade jag en separat mapp för Word, Excel och PowerPoint.

Med MS Office-mapparna färdiga i SkyDrive är det enkelt att göra varje program som standard för att spara dem till lämplig mapp. I Word, Excel och PowerPoint 2010 klickar du på fliken Fil och klickar på Alternativ.

Fönstret Alternativ kommer upp. Klicka på Spara sedan bredvid Standardfilplats, skriv in sökvägen till den mapp du skapade för filerna. Klicka sedan på OK.

För Office 2007 klickar du på Office-knappen och sedan på Alternativ.

Skärmen Alternativ kommer upp. Klicka på Spara, ändra sedan standard Spara plats.

Nu när du har ett nytt dokument som ska sparas öppnas det för SkyDrive-katalogen du skapade för den.

Vid skrivetiden behöver du fortfarande installera Windows SkyDrive-appen på skrivbordet Windows 8 för att göra det till standardplatsen för att spara dokument.

Men du kan fortfarande se dina filer med hjälp av Metro-appen som standard. Klicka bara på kakel från Metro Start-skärmen.

Där ser du alla mappar som ingår i ditt konto samt antalet filer i varje mapp.

Då öppnas filer i IE 10 Metro.