Gratis Xbox 360 för studenter med en Windows-dator

Det ser ut att Microsoft kommer att göra allt för att behålla sin ledarskapsstatus på konsolmarknaden. Även om det innebär att bokstavligen ger bort en Xbox 360.

Efter att erbjuda kunderna möjlighet att få en Xbox 360 med Kinect för $ 99, erbjuder Microsoft det gratis. Under vissa förutsättningar, förstås.

Detta är inte ett nytt erbjudande i sig, eftersom Microsoft har gjort något liknande förra året, och precis som det var förra gången, riktar det sig bara till studenter (du måste bevisa din studentstatus) och det är bara hos deltagande återförsäljare.

Så här fungerar det. Erbjudandet är bara för USA och Kanada (som alltid, resten av världen är utesluten), och den börjar den 20 maj - USA och 18 maj Kanada.

Allt du behöver göra är att köpa en kvalificerad Windows-dator som kostar $ 699 eller mer (USA) eller $ 599 eller mer (Kanada), och du får gratis en gratis 4GB Xbox 360 gratis.

Detta kommer bara att fungera hos deltagande återförsäljare, så se till att du köper din dator från en av dem (det skulle vara synd att inte få Xbox 360 också, eftersom du ändå får den nya bärbara datorn).

Deltagande återförsäljare i USA är Best Buy, Dell.com, Frys Electronics, HPDirect.com, Microsoft Stores och NewEgg.com. För Kanada är erbjudandet på Best Buy, Dell.ca, Future Shop, häftklammer och källan.

Erbjudandet slutar den 8 oktober i USA, enligt dess sida på Newegg.

Microsoft säger att Xbox 360 kommer att hjälpa studenterna att slappna av efter sina trötta college-lektioner. Jag tycker personligen att det kommer att vara motsatt - studenterna kommer att slappna av med sina bärbara datorer för att studera mellan sessioner av vilka spel de försöker slå.