Spara Google Maps för Offline Använd och Starta Navigation direkt

Google Maps Android-appen har nyligen uppdaterats avsevärt och tillsammans med en ny design är det enkelt att lagra appar för offline-användning, samt ett enkelt sätt att starta navigationen. Läs vidare för att få reda på hur funktionerna fungerar.

Spara Google Maps för offline användning

Tillgänglig bara för Android-versionen för tillfället har funktionen lagts till i en annan uppdatering, efter att användarna har klagat på att den nya Maps-appen gjorde saker komplicerade ur denna synvinkel. Google lyssnade och har nu gjort det mycket lättare att spara en karta.

Gå till det område du på kartan som du vill spara. Sedan när det visas på skärmen på din surfplattform eller på smarttelefonen, klicka på sökfältet. Ta bort adressen eller sökordet på den.

Nästa bläddra ner och knacka på "Gör det här kartområdet tillgängligt offline."

Kartan caches till din Android-enhet - du får se en bekräftelse när processen är klar.

Det är allt! Nu lagras det här området på kartan på din enhet.

Snabbstartsnavigering

Den nya Google Maps-upplagan innehåller också ett enkelt sätt att starta navigationen. När du tittar på kartan över det område du vill komma till, tryck bara länge på destinationen. En pinne kommer att visas på kartan, som du kan se i bilden nedan, och nu behöver du bara trycka på start i menyn till vänster.

När du gör det startar Google Maps-navigering och leder dig till önskad destination. Jag måste erkänna att det är extremt enkelt.

Det här är bara ett par coola funktioner i Google Maps-appen för Android, och jag är säker på att du hittar några andra intressanta genom att leka med det. Låt oss veta i kommentarerna.