Så här använder du Photoshop för att skapa egna ikoner för iOS 6-stil

Med mycket debatt om huruvida iOS 7 är bra eller inte finns det inget annat val än att välja en sida - iOS 6 eller iOS 7. Jag tror personligen att ikoner iOS 7 är lite av en Windows Phone ripoff men hej - vad är det du ska göra ... Det är inte det första som Apple har kopierat eller annan Microsoft från Apple eller Android, det är verkligen full cirkel. Så medan vi är i Apple humör varför inte prova en snabb Photoshop-handledning om att skapa egna ikoner iOS 6.

Hitta bra exempel ikoner

Första steget är att hitta ett iOS-ikonprov. Gör en snabb Google eller Bing bildsökning för "iOS-ikoner". Rikta din sökning för att få mer exakta resultat med Exakt sökalternativ i Google.

När du har hittat en bra PNG-ikon, spara den till din dator så att vi kan öppna den i Photoshop.

Det är också värt att nämna att Bing gör det lättare att söka efter bilder och ikoner som är fria att använda för personligt bruk.

Komma igång

Importera den sparade bilden till Photoshop och se till att det är en riktig PNG. Det är tänkt att ha ett rutebord efter de rundade hörnen istället för den typiska vita bakgrunden.

Om bakgrunden inte är transparent kan du använda något som Magic Eraser Tool vid var och en av de fyra vita punkterna i hörnen.

Ctrl + Klicka på miniatyren i laget med din importerade ikon för att göra ett urval av ikonformen. Du kan då (med det rektangulära markeringsverktyget) högerklicka och fylla i vilken solid färg du vill ha. Jag ska försöka svart för att börja med.

Specialeffekter

Nu är det dags att ge din ikon det glänsande iOS 6-utseendet ( vilket är bättre än iOS 7, förstås ). Högerklicka ditt lager och välj Blandningsalternativ .

Blandningsmöjligheterna gör att du kan göra en mängd olika överlagringsformat som kan replikera iOS-ikonen ser ut. Börja med en Gradient och försök sedan några Drop Shadow och Inner Glow . Ditt slutresultat kommer att se ut så här:

Och ditt lager kommer att se ut så här:

Tips: Du kan byta namn på ditt lager (Shift + Ctrl + N) för att hålla sakerna mer organiserade.

Lägg bit av sken

Låt oss nu kopiera den glansiga glansen överst på nästan alla ikoner iOS 6. Skapa först ett nytt lager. Kalla det "Gloss" och lägg det ovanför ditt ikonlager:

Ta nu det elliptiska markeringsverktyget (döljet bakom det rektangulära markeringsverktyget). Gör en liten rund form längst upp på ikonen som så:

Utan att avmarkera, plocka upp ditt Gradient Tool och gör snabbt en lutning som bleknar från vit till 100% genomskinlighet:

Efter att du har skapat din lutning drar du ut den från botten av valet medan du håller Shift-tangenten intryckt .

Ta bort glansen som ligger utanför ikonens gränser. Genom att göra en Ctrl + Klicka på miniatyren i ikonlagret och vänd vårt val med högerklicka> välj inverskt kan du täcka de fyra tomma hörnen. Nu kan vi välja Gloss Layer och trycka på Delete-tangenten för att bli av med överskott glans. Du kan avsluta med en snabb Ctrl + D för att avmarkera.

Tips: För att förbättra glansens effekt kan du prova olika lagöverlagringslägen - några som fungerar bra är skärm, mjukt ljus och överlagring .

Slutför din ikon

Du kan nu lägga till en logotyp som du vill använda. Kolla in min söta nya app - iSmile! Bara $ 99, 99 på App Store - bara skojar, förstås! Du kan använda denna teknik för att skapa så många groovy ikoner som du vill ... ha kul!