Apple iPod: tio års jubileum

">

23 oktober markerar 10 år sedan sen Apple-vd Steve Jobs meddelade iPod 2001. Det var inte den första MP3-spelaren, men det var först att ta världen med storm. Även om det kostade $ 399 och bara arbetar med Mac i början. Läs det ursprungliga Apple pressmeddelandet här.

"Vad är iPod? Den största saken om iPod är den rymmer tusen låtar! Hela ditt musikbibliotek passar i din ficka - det var aldrig tidigare möjligt, säger Jobs till media i en lågt nyckelhändelse den 23 oktober 2001, för tio år sedan i helgen. Fem gigabyte!

IPod var ett rush jobb. Steve Jobs kom med tanken på att konkurrera med vad han tyckte var klumpiga spelare vid den tiden. Han hade sin tekniska chef Jon Rubenstein och designmästare Jonathan Ive på projektet - och de utvecklade den första enheten på under ett år.

Titta på i helgen för våra minnen och perspektiv på Apple iPod, digital musik och mer. Vi skulle gärna höra dina iPod-minnen. Eller kommentera nedan och låt oss veta 10 låtar som slumpmässigt spelas när du shuffle. Vi vill höra! Mine kommer snart.


Courtesy: Wiki Commons