Samsung Galaxy Nexus: Android 4.0 Smartphone Unveiled

HONG KONG: Samsung och Google execs tog scenen i Hong Kong idag och tillkännagav Samsung Galaxy Nexus smartphone, den första som kör Googles Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Den kommer att finnas tillgänglig i USA, Europa och Asien kommer i början av november.

Samsung Mobile honcho, JK Shin och Google Mobile chef Andy Rubin - var och en med en Android 4.0-baserad Galaxy Nexus - hammar upp den i Hong Kong, nedan.

De två jättarna avslöjade 4G LTE-enheten, som sportade en 1, 2 GHz dual-core processor, 1 GB RAM, en 720p Super AMOLED-skärm som mäter i 4, 6 tum, klar mot kanten på fästet. Optimerad för video, innehåller smarttelefonen ansiktsigenkänningsteknik för att låsa upp enheten, säger execs, men demo fungerade inte på scenen.

Google streamade händelsen live på YouTube. Efter Samsungs unveiling tog Google scenen för Android 4.0-meddelandet, vilket innehöll några överraskningar.

Telefonen kommer att inkludera Googles molnteknik, NFC för Google Wallet och en rad förbättringar av användargränssnittet via Android 4.0. Google exec Hugh Ybarra sa att målet var att göra Android "någonting du kan lova." Det är inte längre för bara strömanvändare, sa han.

Den tunna ergonomiska konstruktionen är något krökt. Google och Samsung uppfann en ny typsnitt, Roboto, för extra skärmläsbarhet på sin ultralätta skärm, ett Super AMOLED-erbjudande upp till 1280 x 720 upplösning. Här är några av specifikationerna. Hittills är prissättning inte tillgänglig:

Processor: 1, 2 GHz Dual Core Processor

Display: 4, 65 1280 x 720 HD Super AMOLED-skärm.

Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Bakre kamera: 5mp AF med LED-blixt och noll slutartid och snabb shot2shot

Framkamera: 1, 3mp

Anslutning: Bluetooth v3.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 A / B / G / N, NFC

Sensor: Accelerometer, Kompass, Gyro, Ljus, Närhet, Barometer (vi är intresserade av hur apputvecklare använder barometern!)

Medlem: 1GB RAM + 16GB / 32GB RAM

Storlek: 135, 5 x 67, 96 x 8, 9 mm, 135 g

Batteri: Standard batteri, litiumjon 1, 75