Dela SkyDrive-filer med en förkortad URL

Nyligen på Inside SkyDrive, Hotmail och Messenger-bloggen, avslöjade Omar Shahine att SkyDrive nu ska införliva en URL-förkortningstjänst för delning av filer. Det här är mycket trevligare för att dela filer än en lång ful URL. Här är en titt på tjänsten som nu är tillgänglig för SkyDrive-användare.

Om du har installerat SkyDrive-appen för Windows, Mac och Mobile ... högerklickar du på SkyDrive-ikonen i meddelandeområdet på Aktivitetsfältet. Klicka på Gå till SkyDrive.com.

Navigera till dokumentet du vill dela i din SkyDrive och kolla det. Expandera sedan Dela till höger och klicka på länken Dela.

Här kan du maila länken till dokumentet till en kontakt. Om du vill dela länken med andra på en webbplats eller ett socialt nätverk, klicka på Hämta en länk.

Välj nu om du vill att länken ska ge dokumentet som Visa bara, Visa och Redigera eller gör det Public.

En lång grym länk genereras för att peka på dokumentet. I stället för att publicera eller skicka länken, klicka på korta knappen.

Med kraften i Bitly bakom det (Microsoft har startat ett nytt partnerskap med Bitly), förkortas länken till en enklare hantering av förkortad URL. Kopiera länken och skicka eller skicka den till var du behöver den.

När mottagaren av länken klickar på den öppnas standardwebbläsaren för dokumentet i Office Web Apps. De kommer att ha rättigheterna till det dokument du valt när du skapade länken. Antingen Läs endast eller Läs och redigera.

Detta låter dem läsa och / eller arbeta med dokumentet även om de inte har MS Office installerat på deras system.

Det är fantastiskt att se SkyDrive fortsätta att utvecklas och innehålla nya funktioner. Nästa skulle jag vilja se möjligheten att göra detta direkt från skrivbordet.