Stäng av din Windows 8.1-dator hemligheten

Det finns många olika sätt att stänga av Windows 8, de flesta irriterar och kräver extra klick av swipes och kranar. Windows 8.1 är lättare att stänga av, vilket vi visade dig i en tidigare artikel. Men om du vill ha ett coolt sätt att stänga ner det, kommer det att ta lite teknisk geekiness, men det är värt det i slutändan.

Det här låter dig stänga av Windows 8.1 på en enhet med ytor eller annan beröring på samma sätt som hur du kan med Windows Phone 8.

Avstängning Windows 8.1 det hemliga sättet

Gå först till skrivbordet och System32-mappen. Det finns i denna PC \ Windows (C:) \ Windows \ System32 .

Nu i fältet Sök skriver du: slideto. Eller om det som inte fungerar av någon anledning kan du skriva in hela namnet på filen vi letar efter, vilket är "SlideToShutDown.exe". Högerklicka på det och skicka det till skrivbordet - vilket skapar en genväg där.

När det är på skrivbordet behöver du bara dubbelklicka på det och du får följande skärm. Dra bara ner det för att stänga av systemet. Om du inte glider ner den efter ca 10 sekunder går den bort.

Självklart kan du stifta det på aktivitetsfältet. Och innan du gör det kanske du vill skapa en ny ikon för den. Av det här läser du vår artikel: Skapa egna ikoner i Windows.

Till exempel, här har jag gjort för genvägen som är lätt att känna igen på min Surface RT.

Det här är en cool funktion och för närvarande är det enda sättet att få det i förhandsgranskningsversionen av Windows 8.1 genom att gå igenom dessa steg. Huruvida Microsoft kommer att inkludera detta i den slutgiltiga versionen återstår att se.