Roku App publiceras officiellt för Windows Phone och Windows 8.1

Roku, i veckan, släppte sin officiella app för Windows Phone 8 och en Modern app för Windows 8.1. Roku är en av de mest populära set-top-boxarna på marknaden, och företaget (och tredje part) har släppt fjärrkontrollapplikationer för olika plattformar som Android och iOS.

I själva verket finns det även ett sätt att kontrollera din Roku från Google Chrome. Så det är trevligt att se att Roku-appen äntligen kommer till Windows Phone.

Roku App Windows Phone

I appbeskrivningen gör det exakt vad du förväntar dig att:

Upptäck alla Roku-spelare automatiskt på det lokala nätverket

Visa installerade Roku-kanaler och starta kanalen med en kran

Styr din Roku-spelare med en inbyggd fjärrkontroll på skärmen

Roku är förmodligen den bästa set-top-boxen där ute, eftersom det är lätt att använda och mängden kanaler på den dvärg sina rivaler, (Apple TV lade till fyra nya kanaler den här veckan), men på toppen av Rokus enorma kanaler har den också några väldigt coola dolda kanaler du kan installera.

Roku 3 är prisvärd, och är den första som kommer med det nya gränssnittet som gör att du letar efter kanaler och innehåll en mer flytande upplevelse. Det kommer även med en ny fysisk fjärrkontroll som du kan ansluta hörlurar till. Windows Phone Roku app fungerar mycket som fjärrappen för iOS.

Tidigare använde jag en app från tredje part som var annonsstödd och fungerade inte alltid så bra. Jag är glad att jag har använt den officiella appen från min Nokia Lumia-telefon med Windows Phone 8.1 och det har fungerat bra. Det hittade min Roku 3 genast och jag var redo att gå. Om du har mer än en Roku-enhet, hittar den också.

Det har också ett tangentbord på skärmen som jag svär på för alla behov som krävs när du måste logga in på tjänster som Netflix eller Hulu, och när du skriver in sökfrågor.

Hämta Roku App för Windows Phone 8 eller 8.1

Roku App Windows 8.1

Det är också värt att notera att en Roku-app släpptes för Windows 8.1 också. Det är självklart en modern app, och det är bra att använda om du har en Yt- eller annan touch-aktiverad Windows 8-enhet. Så medan du arbetar med den rapporten medan du bingar på Netflix, kan du göra allt från samma skärm.

Hämta Roku App för Windows 8.1