Google Picasa Update 3.8 släpptes

Google släppte bara en uppdatering för sin Picasa- klient ( inte webbklient ) en av mina favoritapps, och den här har verkligen fått lite spår! Välkommen till Version 3.8, hemma för Batch Album Upload-funktionen, Picniks utan korg och en ny Metadata-egenskaper panel. Men vänta, det är mer och det är ännu groovier än alla andra kombinerade!

Face Movie - Det här är den coolaste funktionen och den största att prata om här. Med hjälp av ansiktsigenkänningsprogrammet inbyggt i Picasa skapas en video som roterar runt ett ansikte. Som Google angav på sin fotoblogg:

" Ord kan inte beskriva denna funktion tillräckligt, det är bättre att se det själv ."

Beviljas, det kanske inte är en "film" så mycket som det är ett förtrollat ​​bildspel. Men du måste erkänna, så långt som bildspel går, är den här extremt groovy. Tänk bara på det med 1-klickers snabb e-scrapbooking. Detta kan till och med komma till nytta för några av de stoppfilmfilmer som normalt tar massor av roterande att slutföra. OCH…. föräldrar kommer att gråta ögonen ut när de gör sin första FACE MOVIE garanterad.

">

Batchuppladdning har skett något för Picasa-användare under en tid. Tidigare om du vill ladda upp flera mappar och album till Picasa Web Albums var det svårt. Nu kan du ladda upp så många du vill, naturligtvis kan du gå tom för lagringsutrymme snarare snabbt göra det här. De har också lagt till kontroller som låter dig ändra bildkvalitet, integritet och till och med radera redan uppladdade foton. Hantera dina uppladdningar till ditt hjärtans innehåll med den här nya versionen av Picasa!

Integrerad redigeringsprogramvara
Picasa har alltid haft de grundläggande redigeringsverktygen för att göra saker som att justera exponering, ta bort röda ögon och beskära foton. Nåväl förändras allt med det senaste uppgraderade och Picnik-förvärvet Google gjordes tillbaka i juli . Picnik är nu helt integrerad med Picasa och anses vara en "grundläggande fix" när du arbetar med dina foton. Det tar några sekunder att ladda, men det är definitivt bättre än standardredigeringsverktygen. Ahh ... äntligen har vi paritet igen mellan webbklienten och PC / MAC-klienten.


Sist, men inte minst, läser Picasa nu all metadatainformation, stöder XMP-filer och har ökat övergripande prestanda. ENDAST Picasa kan läsa all data från moderna kameror och annan bildredigeringsprogramvara som hittills måste läggas till manuellt. Jag spelar fortfarande runt med den här funktionen men hittills, så groovy!

Google Picasa Download

Google Picasa uppgraderad [via thegoogleos.com ]