Google släpper ut Google Plus-sidor för företag och grupper

Google har officiellt släppt Google+ för företag som heter (trummolla) Google+ sidor. Google+ chef Vic Gundotra gjorde meddelandet igår och nya Google+ sidor dyker upp när företagen skapar egna sidor.

Känn dig fri att följa den nya -sidan på Google+, ta en titt på videon som skisserar en utökad företagssida Vic nämner i sitt meddelande.

">

Om du är bekant med Facebook-sidor fungerar Google+ sidor på ett mycket liknande sätt. Vi kommer att täcka detaljerna senare med djup täckning och hur till gallerier så håll dig stillad.

Direktkoppling

Tillsammans med introducerad av Google+ sidor introducerade Vic en funktion som jag inte planerade för kallad Direct Connect. Direktanslutning gör att du kan interagera med sidor direkt från Google-sökning (till exempel ditt favoritbrännmärke).

Så här fungerar det. När du vill interagera med ett visst varumärke (band, artist etc.) skriver du bara + följt av sidnamnet i Googles sökruta. Detta kommer att dra sökningen från sidan Google+ plus hela nätet.

Kan du också automatiskt lägga till Google+ sidor i dina cirklar från Google Sök, genom att lägga till + framför namnet på den sida du vill hitta. Du kommer att bli ombedd om du vill ansluta till sidor på så sätt från och med, och om du godkänner, prenumererar du på uppdateringar från den sidan.

">

Inte alla direktanslutningsfunktioner är tillgängliga än Vic's blogginlägg men under de närmaste dagarna, eftersom fler och fler webbplatser skapar sin sida på Google+ kan du förvänta dig att funktionen slår till produktion.