Återställ raderad e-post i Microsoft Outlook från vilken mapp som helst

Återställa borttagna objekt / e-postmeddelanden från en mapp i Outlook 2007 är ett lur som har funnits länge. Jag tror att första gången jag hittade det var tillbaka i Outlook 2003-dagarna. Det är ett mycket praktiskt tips eftersom om du någonsin flyttar ett e-postmeddelande från din inkorg eller annan mapp använder du kommandot Recover Deleted Items som enda sätt att återställa det.

Tyvärr är det här kommandot inte aktiverat som standard i någon mapp UTANHÖR mappen Deleted Items.

Så, som du kan föreställa dig, kan detta tips vara en livsuppehållare! MEN, innan jag granskar How-To, låt oss först gå över grunderna kring att radera e-post i Outlook. Ja, jag vet ... vad kan vara enklare än att radera e-post? Det är sant att det är en komplicerad uppgift, men många människor ärligt förstår inte det helt, så låt oss spendera ett stycke för att snabbt granska det.

Tre olika sätt att ta bort e-post i Outlook

1: a metoden

Låt oss säga att du läser ett mail i din inkorg. Om du tar bort e-postmeddelandet genom att tryckaDelete-tangenten på tangentbordet eller Markera e-postmeddelandet, klicka sedanX- ikonen i Outlook-verktygsfältet. E-postmeddelandet raderas. Tja, inte riktigt.

När ett e-postmeddelande tas bort i Outlook flyttas det bara den e-posten till mappen Deleted Items där du kan gå in och återställa om du oavsiktligt raderar ett e-postmeddelande. För att "avsluta" jobbet, bara Ta bort e-postmeddelandet igen i mappen Sletta objekt eller Klicka på Verktyg, Töm bort borttagna objektmapp. Denna åtgärd kommer permanent radera allt som sitter i mappen Deleted Items (bra typ av - jag talar mer om detta senare).

Andra metoden

Vissa människor (jag) vill inte ha oanvända e-postmeddelanden (som jag redan har raderat en gång) klotter upp sin brevlåda och använder upp sitt kvotutrymme på postlådan OCH, jag vill inte spendera tid att tömma min Deleted Items-mapp ( Papperskorgen för Outlook). Så, för att permanent radera något från inkorgen (eller någon annan mapp i Outlook) håller du bara ned Skift-tangenten och trycker på Ta bort (eller Klicka på X-ikonen på Outlook-verktygsfältet). Om du gjorde det på rätt sätt skulle du få följande fråga och fråga dig - är du säker?

Om du klickar på JA kommer e-posten att raderas permanent och INTE flyttas till mappen Sletta objekt.

Tredje metoden

Den sista metoden för att ta bort ett e-postobjekt i Outlook är att flytta e-post från din brevlåda till en PST-fil. När du flyttar ett e-post var som helst i ditt Outlook-konto till en PST, använder det huvudsakligen funktionen permanent borttagning (från den andra metoden ovan) och kopierar sedan e-postmeddelandet till din PST-fil. Så om du någonsin letar efter e-postmeddelandet kommer det att vara GONE om du inte använder stegen nedan för att återställa permanent raderade e-postmeddelanden från dina borttagna objekt och andra mappar i Outlook.

Okej, nu när du är alla experter i hur Outlook tar bort e-post får vi komma in i GUTS här!

Så här återställer du permanent borttagna e-post från mappen Outlook Deleted Items

Även om du tömmer mappen Deleted Items kan du fortfarande återställa det raderade e-postmeddelandet under en kort period (den exakta varaktigheten beror på hur du konfigurerar Exchange-servern).

Klicka på mappen Deleted Items, Klicka på Verktyg, Klicka på Återställ borttagna objekt

Klicka på den e-postadress du vill återställa, klicka på Återställ valda objektikon (som visas nedan) för att hämta e-postmeddelandet

Obs! Om du klickar på den första ikonen väljer den ALLA sparade e-postmeddelanden i arkivet "Dumpster Bin" eller Deleted Items. Du kan då antingen välja Återställ borttagna objekt eller trycka på X-ikonen för att rensa dem alla från servern. Säkerhetsparanoida användare (eller bara försöker täcka sina spår) använder den här metoden för att radera alla spår av e-postmeddelanden från en server.

Efter återställningen visas de återställda e-postmeddelandena i mappen Deleted Items igen.

Återställ borttagna objekt från alla mappar

Att återställa permanent borttagna objekt från mappen borttagna objekt (det låter roligt) är enkelt eftersom funktionen är ON som standard i Outlook 2000, 2003 och Outlook 2007. Tyvärr är inte standardvärdet för alla andra mappar. Standardinställningen är viktig att veta. Eftersom du är som jag, och du trycker på Skift-Radera på e-postmeddelanden i din inkorg, Skickade objekt eller andra mappar, kommer e-postvaran att stanna kvar tills filen är renad permanent av servern (som nämnts ovan varierar denna period beroende på Exchange Server-konfigurationen.)

Så vad vi måste göra är att snabbt göra en registerförändring på din dator till Aktivera funktionen, och sedan fungerar processen på samma sätt som det gjorde ovan i steg 1 och 2. Med det sagt, låt oss komma in i det.

Obs! Om du inte är bekväm att ändra ditt register steg 3 - 6, klicka bara HÄR för att ladda ner en .reg-fil. Spara filen till din hårddisk och starta den. Det uppdaterar automatiskt ditt register för dig och konfigurerar alla mappar så att du kan återställa borttagna objekt från dem. IE-användare kan bara klicka på länken ovan, men Firefox-användare kanske behöver högerklicka länken ovan och klicka på Spara länk som ...

Stäng Outlook, klicka på Start-knappen och skriv Regedt32 och tryck på Enter- tangenten för att öppna Windows Registry Editor

Bläddra till Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Exchange \ Client \ Options

Klicka på Alternativ Tree / Folder (som visas nedan), Redigera, Nytt, DWORD-värde

Skriv namnet DumpsterAllwaysOn, Double Klicka på den nya inmatningen och skriv a 1 för att ställa in värdet

Återigen: Om du inte är bekväm att ändra ditt register steg 3 - 6, klicka bara HÄR för att ladda ner en .reg-fil, spara den till din dator och kör den.

Helt klar! Stäng Windows Registry Editor och Öppna Microsoft Outlook.

Om du klickar på dina Skickade artiklar eller din inkorg, märker du att du har ett nytt kommando under menyalternativet Verktyg som visas från skärmen till höger.

Nästa gång du gör en Shift-Delete på ett e-postmeddelande och raderar det permanent, eller flyttar en fil från din inkorg direkt till en .PST och behöver återställa den av någon anledning, kan du! Klicka bara på din inkorg, Verktyg, Återställ borttagna objekt! MYCKET Groovy verkligen!