Avinstallera program i Windows på det enkla sättet

Letar du efter ett enklare sätt att avinstallera program i Windows än att gå igenom Program och funktioner? Kolla in det kostnadsfria programmet Windows Uninstaller. Det lägger till ett avinstallationsalternativ till kontextmenyn och låter dig avinstallera program med några enkla klick.

Windows Uninstaller

Windows Uninstaller fungerar med Windows XP SP3 och högre. Sedan behöver du bara högerklicka på genvägsikonen för det program du vill gräva och välj Avinstallera.

Det använder programmets avinstallerare. Så du måste klicka igenom den här guiden för att avinstallera programmet.

Det snygga är att du kan avinstallera ett program från genväg på skrivbordet eller på Start-menyn eller på Start-menyns byte på Windows 8. Det går inte att gå in i Kontrollpanelen> Program och funktioner och jaga ett program.

När jag försökte installera den på en Windows 7-dator via IE fick jag en varning från SmartScreen-filtret. Fortsätt och klicka på Kör ändå, det är ett säkert program och skadar inte ditt system. Om du är en erfaren användare och vet vad du installerar kan du faktiskt inaktivera SmartScreen Filter.

Medan Windows Uninstaller är lättare att använda, avinstallerar programmet program som om du använde Windows-avinstalleraren. Det betyder att många gånger kommer det att finnas kvar tempfiler, mappar och registerposter. Det här kan vara bra nog för vissa människor, men andra användare vill ha ett rent OS utan återstående skräp. För att bli av med alla resterna av ett program följer du min guide om hur jag helt avinstallerar programvara i Windows.

Ladda ner Windows Uninstaller