Så här kör du flera instanser av Google Talk

Har du flera Google-konton som du använder för att chatta med människor? Google Talk är ett effektivt sätt att chatta med andra Google- och Gmail-användare från skrivbordet utan att använda en webbläsare. Men som standard är programmet inte inställt för att fungera med flera konton. Jag har hittat problem med det här eftersom jag råkar ha en handfull olika Google-konton själv, och det är en smärta som växlar fram och tillbaka. Men du behöver faktiskt inte göra det här. Google Talk har en dold funktion som låter dig logga in på så många konton som du vill, samtidigt!

Steg 1

Först måste du hitta Google Talk-genvägen som du vill använda för att öppna programmet. För de flesta startar Google Talk sannolikt automatiskt när du startar Windows, så den enda genvägen finns i startmenyn.

Om det här är fallet, klickastartmenyn orb, skriv google-talk i sökrutan och högerklicka på programlänken till Välj egenskaper.

Steg 2

I egenskapsfönstret Välj fliken Genväg . Här är allt du behöver göra genom att lägga till följande i slutet av målfältet:

 / nomutex 

Gjort!

Det är allt som krävs! Med hjälp av genvägen du just installerade kan du nu öppna så många separata instanser av Google Talk som du vill och logga in på ett annat konto på var och en av dem.