Uppdatera din gamla Kindle i tisdag för att undvika att den kopplas från Internet

Amazon varnar sina kunder att de behöver uppdatera sina gamla Kindle eReaders senast tisdag den 22 mars för att undvika avstängning från internet. Utan en internetanslutning kommer din enhet inte längre ha tillgång till Kindle Store eller möjligheten att synkronisera med molnet.

Enligt Amazon är detta en kritisk mjukvaruuppdatering och har utfärdat följande uttalande:

Viktigt: Om du inte uppdaterar enheten senast den 22 mars 2016 får du följande meddelande på din enhet: Din Kindle kan inte anslutas just nu. Se till att du befinner dig inom det trådlösa området och försök igen. Om problemet kvarstår, starta om din Kindle från menyn i Inställningar och försök igen. Om du ser det här meddelandet på din enhet den 22 mars eller senare måste du manuellt installera den senaste programuppdateringen för enheten.

Kindle eReaders som behöver uppdateringen

Denna uppdatering gäller endast de äldre Kindle eReaders som Touch, Paperwhite och till och med så långt tillbaka som första generationens (2007) Kindle. Om du har en ny generation av Kindle som Paperwhite 6: e generationen eller högre behöver ingen uppdatering. Även denna uppdatering gäller inte Kindle Fire-tabletterna.

Här är en titt på de modeller som kräver uppdateringen:

Om din Kindle är ansluten till Wi-Fi uppdateras den automatiskt när du är i viloläge. Men om du har det sitter i en låda någonstans, och det är inte anslutet, vill du få det kvadrat bort med uppdateringen.

Om du får reda på denna nyhet efter tisdag eller glömt att göra det, är allt inte förlorat. Du måste uppdatera det manuellt genom att hämta uppdateringsfilen och överföra den till din Kindle via din dator och USB-kabel.

För mer information om varje enhet, kolla in denna Amazon Support-sida.