Apple Breaking News: Vad VD Tim Cook Unveiled

CUPERTINO - I en intim händelse som innehöll högst 400 personer på Apple HQ, tog den nya Apple-vd Tim Cook scenen utan turtleneck - eller en stående ovation. Företaget tillkännagav en rad produkter, appar och tjänster. Här är vad som är nytt:

Det stora meddelandet var en uppgradering till iPhone 4, kallad 4S, som kommer att integreras med Apples iCloud-tjänst.

IPhone 4S plus iOS 5 plus iCloud är en genombrottskombination som gör iPhone 4S till den bästa iPhone någonsin ... medan våra konkurrenter försöker imitera iPhone med en checklista med funktioner, kan endast iPhone leverera dessa genombrott innovationer som fungerar sömlöst tillsammans. "

IPhone 4S gav en uppdatering till den befintliga iPhone 4, med en A5-chip, grafikkort med dubbla kärnor och en 8 megapixelkamera. Apple hävdar också åtta timmars samtalstid, 14 timmar 2G pratstund, 6 timmars 3G-surfning och en möjlig 9 timmars Wi-Fi-surfning.

Kameran på 4S kommer också att kunna spela in 1080p video och kommer med en ny funktion-video stabilisering. 4S kommer också att vara en "World Phone" som ryktes under hela året, vilket betyder att den kommer att vara kompatibel med både GSM- och CDMA-nätverk.

iPods får uppdatering, vaniljalternativ

Apple tillkännagav också en ny rad iPod- och iPod touch-enheter, för att komma ut strax före produktens 10-årsjubileum denna månad.

Apple meddelade också att det kommer att driva ut iOS 5 till nuvarande iPhone-kunder med kompatibla enheter den 12 oktober.

  • Meddelanden, synlig från toppen genom att sippra ner - ala Android. Inga fler irriterande popups från Tiny Tower.
  • Kiosk, med iOs versioner av publikationer inklusive Vanity Fair och The New York Times.
  • En uppdaterad kamera App: "Vi gör det väldigt enkelt att komma till kameran och ta ett foto, " sa Cook till publiken. Dubbelklicka på hemknappen och bam, ta en bild.