Fix Windows 7 med en systemåterställningspunkt [hur-till]

I den första artikeln i den här serien på Windows 7-backup förklarade jag hur man skapar en Windows 7-systemåterställning. Den här artikeln är en uppföljning för att visa hur du använder den här återställningsplatsen för att återställa en problematisk dator samt hur du återställer eller använder en återställningspunkt på en Windows 7-maskin som inte startar.

För att återskapa är Windows 7 System Restore ett välbekant och relativt säkert sätt att återställa datorn. Systemåterställning är som standard aktiverat och kommer att skapa återställningspoäng när du installerar ny programvara eller ändrar Windows-inställningarna.

Okej, låt oss börja om att återställa Windows 7!

Obs! Om du nyligen har återställt datorn till en systembild, tar Windows 7 automatiskt bort alla systemåterställningspunkter som tidigare fanns för din restaurering.

Så här återställer du Windows 7 till en systemåterställningspunkt

1. Skriv in systemåterställning på Start-menyn. Tryck på Enter eller Klickagenvägsprogram för systemåterställning.

2. Klicka på Nästa på systemåterställningssidan . Nu blir du ombedd att välja en systemåterställningspunkt som tidigare skapats. Om du ser flera återställningspunkter, försök välja den som är daterad innan några problem startade.

Valfritt: Om du är osäker på att om du vill förlora data kan vissa program förlora data, kan du klicka på knappen Sök efter berörda program för att se om det är ett problem.

3. Bekräfta återställningspunkten Tid och beskrivning och klicka på Slutför

Obs! Jag har markerat nedan en viktig punkt. Om du nyligen har ändrat ditt lösenord, återställer systemåterställningen det till det det var när du skapade återställningspunkten. Om du inte kommer ihåg ditt gamla lösenord skapar du en återställd diskett innan du återställer det.

Helt klar!

Men vänta, vad händer om Windows 7 inte startar? Hur får jag tillgång till systemåterställning?

Efter en återställning, om du kontinuerligt TryckF8- tangenten, kan du gå in i Advanced Boot Options. Överst i listan ser du alternativet att reparera datorn .

Det här alternativet tar dig till ett reparationsstartläge på menyn Systemåterställning. Härifrån, klicka på Systemåterställning och följ handledningen ovan.