Så här använder du Min telefon på Windows Phone 8

Att förlora din smartphone är en stressfull och nervös upplevelse. Oavsett om det är faktiskt förlorat eller stulet eller fastnat mellan soffans kuddar, om du har massor av data på det, måste du hitta det snabbt. Lyckligtvis när det gäller Windows Phone 8 kommer den med funktionen Find My Phone inbyggd.

Apples iPhone har haft sin Find my iPhone-funktion i flera år, och Android släppte äntligen sin tjänst för att hitta din telefon som heter Android Device Manager. Windows Phone-versionen fungerar på samma sätt som de andra plattformarna. Det kan ringa och låsa telefonen, visa platsen på en karta eller radera den om den är stulen.

Använd Hitta min telefon

För att använda den här funktionen första gången, se till att du är inloggad på din telefon med ditt Microsoft-konto. Sedan på din dator gå till windowsphone.com och logga in med samma Microsoft-konto om du blir ombedd. Klicka på rullgardinsmenyn längst upp till höger och klicka på Sök min telefon.

Nästa sida visar dig en karta, klicka på knappen Sök min telefon igen och den hittar den och markerar var den är på.

Kartan drivs av Nokias HÄR-teknik och du kan zooma in för att få en detaljerad plats för var den är.

Om du förlorat den någonstans runt huset eller kontoret kan du ringa det. Eller om du är säker på att du förlorat det, var på den säkra sidan och ta bort det på distans.

Här är ett exempel på att låsa telefonen. Skriv in ett meddelande som du vill visa på låsskärmen och en unik fyrsiffrig stift för att låsa upp den. Ställ sedan den för att ringa när du låser den om du vill döda två fåglar med en sten - säkra den och hoppas att du hör det ring någonstans nära dig.

Här är vad du eller personen som hittar din telefon kommer att se. Då måste du ange PIN-koden som du angav på webbplatsen för att låsa upp den.

Hitta Mina telefoninställningar

För att ändra inställningar för den här funktionen, gå till Inställningar> System> Hitta min telefon . Här kan du ställa in tjänsten för att använda webben för textmeddelanden, kommandon och appar till telefonen. Du kan också få det att spara din telefons plats regelbundet innan batteriet går ut. Detta borde göra det enklare att hitta om batteriet dör och du kan återfå dina steg.

Att ha en funktion att hitta och säkra din telefon på distans om den är borttappad eller stulen är oavsett vilken plattform du använder. Funktionen Sök min telefon på Windows Phone är lätt att använda och effektiv. Du vill definitivt se till och bokmärke windowsphone.com på alla datorer eller andra enheter du använder så att du snabbt kan använda den här funktionen.