Poll: Vad hindrar dig från att försöka Ubuntu?

Ubuntu är som det stripmall som de satt upp nära din gamla gymnasium som du bara kör förbi en gång varje Thanksgiving. Kanske har du aldrig dragit in och patroniserat det, men varje gång du ser det märker du något nytt: " Åh wow, de har en Culver nu.

För mig har den inställningen till Ubuntu nyligen förändrats. På grund av några tekniska problem med min huvudsakliga arbetsdator har jag använt mina Ubuntu netbook heltid under de senaste dagarna. Hittills har erfarenheten varit mycket positiv.

För dig som inte är bekant med Ubuntu handlar Ubuntu om den mest användarvänliga distributionen av Linux som du hittar. Det underhålls av en grupp som heter Canonical, och de släpper ut en ny version av Ubuntu var sjätte månad. Ubuntu är överlägset det närmaste du kommer att få till en Microsoft Windows-liknande upplevelse utan att shelling ut hundratals dollar. Det beror på att det är gratis .

Trots att du ofta hör nördar och hackare utplånar Linux-dygnen, behöver du inte vara en nörd för att kunna använda Linux . Ubuntu har mycket att göra med det, och genom åren har de gjort ett mycket imponerande jobb för att få Linux att fungera "out-of-the-box" för nybörjare till mellanliggande användare. Efter min senaste utvärdering av Ubuntu tror jag att Ubuntu definitivt är redo för det vanliga . I själva verket, med tanke på de allt högre kostnaderna för Windows och Mac-programvaran, är jag förvånad över att fler användare inte flyr till det fria landet ( dvs. öppen källkod ).

Så jag är nyfiken på att höra från dig: Varför har du inte försökt Ubuntu?

För mig var det för att jag bara inte kunde leva utan vissa program. Men i de intersöppnade åren sedan jag senast försökte Ubuntu på heltid, har mycket av det jag gör för arbete eller spel migrerat på webben . Så nu betyder det knappast vilket OS jag använder, så länge det stöder Chrome Browser.

Min gissning är att dina svar kommer sannolikt att vara liknande, och jag skulle vilja ägna några groovyPosts att ta itu med dessa problem. Jag tror att Ubuntu kan uppnå nästan vad som helst som Windows eller OS X kan utan oerhört stort besvär. Så berätta varför du är motvillig eller rädd att använda Ubuntu. Jag använder din feedback för att koppla samman en omfattande groovy guide till Ubuntu som borde få dig igång med Linux som ditt vardagliga operativsystem.

Ta undersökningen nedan och vänligen utarbeta i kommentarerna.

Ta vår omröstning

[Försök Ubuntu nu gratis]


Utvalda bilder: Ubuntu tapet av xsos