Google Photos + iPhone Live Photos är lika fantastiska direktvideo

Google Foton erbjuder dig obegränsat gratis molnlagring för dina foton och videoklipp. Om du inte har provat det, rekommenderar jag starkt att du gör det. Bortsett från det fria lagringsutrymmet och de kraftfulla söknings- och sorteringsfunktionerna (det är trots allt Google), har Google Foton också några vansinnigt snabba och enkla verktyg för att skapa så kallade skapelser: bildspel, videor, animationer, collage och album. Faktum är att Google Photos Assistant ofta gör dessa saker automatiskt när du laddar upp dina foton.

Det finns bara ett fåtal fångster:

  • Fritt lagringsutrymme är begränsat till "högkvalitativa" foton och videoklipp, snarare än hela originalupplösningen. Det betyder 14 MP för bilder och 1080p för videor. Enligt min mening är det bra. Det här är snapshots på din iPhone, inte professionella bröllopsfoton. Och det här är verkligen bättre kvalitet än vad digitala foton du tog för fem år sedan.
  • Den vanliga sekretessen handlar om att överlämna tusentals foton och videoklipp från dig och dina nära och kära till ett annat företag, fyllt med geotagging info och ansikts taggar. Inget unikt här, så om du är okej med det här på Facebook och Instagram, så är du okej med det för Google.
  • IOS-appen för Google Photos stödjer inte Live Foton.

Den sista varningen är mer obehag än ett hinder. Det är inte bara lätt att få dina Live-bilder till Google Foton, men när du gör det är de skapelser du gör från dem ganska söta. Det tar humdrum bildspel och ger det till liv. Kolla in det här 30 sekunders utdraget från en skapelse som Google Photos Assistant gjorde för mig utan att ens fråga.

">

Även om det inte är oklanderligt, är det här lilla klippet som Google har satt ihop för mig nästan lika bra som någonting jag skulle spendera timmar att sätta ihop. Den här tog mig noll minuter, och om jag vill tweak det, kan jag (men bara från en iOS-enhet, inte från min stationära dator).

Det enda tricket får dina levande foton från din iPhone till Google Foton. Du kan inte göra det från appen. IOS-appen i Google Photos laddar bara upp stillbilderna. Så här är vad du gör:

Hämta appen Google Photos Desktop för din dator.

Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel.

Bläddra i din iPhone. Det visas i File Explorer under Enheter och enheter.

Gräva runt i mapparna tills du hittar dina foton. Du hittar också några .mov-filer.

Dra och släpp .mov-filerna i mappen som Google Foton övervakar


Det är allt! Google Foton laddar upp dina levande foton och börjar använda dem för skapelser.

Efter lite får du ett Google-meddelande om att du har nya skapelser. Du kan klicka på dem för att granska dem och antingen hålla dem eller kassera dem.

Jag gillar vad Google Foton gör med Live Photos. Det känns nästan som det är vad Live Photos är avsedda för. När de sys tillsammans med lite musik, kommer de här lilla andra videoklippen att leva i Google Foton. Ge det ett försök och meddela om du gillar det i kommentarfältet nedan.