Bli en online bilddetektiv med TinEye

Kanske har någon lagt upp en bild av dig online och du vill ta reda på var den kom ifrån och var den har delats? Eller kanske du hittade en bild du verkligen gillar men vill hitta en större kopia? Eller ... Kanske din fotograf och vill se till att ingen stjäl dina foton ... I båda fallen har TinEye din rygg!

Vad är TinEye?

TinEye är en omvänd bild sökmotor. Du kan skicka in en bild till TinEye för att ta reda på var den kom ifrån, hur den används, om det finns modifierade versioner av bilden eller för att hitta högre upplösningsversioner. TinEye är den första bildsökningsmotorn på webben för att använda bildidentifieringsteknik snarare än sökord, metadata eller vattenmärken.

När du skickar in en bild som ska sökas skapar TinEye en unik och kompakt digital signatur eller "fingeravtryck" för det och jämför sedan detta fingeravtryck med alla andra bilder i vårt index för att hämta matchningar. TinEye kan även hitta en partiell fingeravtrycksmatch.

TinEye hittar vanligtvis inte liknande bilder (dvs en annan bild med samma ämne); Den hittar exakta matchningar, inklusive de som har klippts, redigerats eller ändrats.

I denna Steg-för-steg-handledning / GroovyReview, kommer jag att visa hur du hittar en stor version av en av dina favoritbilder. TinEye använder program för ansiktsigenkänningstyp för att identifiera bilder baserade uteslutande på utseende så det enda jag behöver är själva bilden. Det kan låta grunt men det fungerar säkert! Låt oss ge det ett steg.

Så här använder du TinEye för att hitta en större upplösning av dina online bilder

1. Använda din webbläsare Öppna http://www.tineye.com/ och antingen Ladda upp din bild med hjälp av bläddra eller Klistra in URL-adressen till din bild och tryck på Sök .

2. Du ser att TinEye redan har skannat sin internet-databas och hittat över 145 bilder som ligger nära eller en exakt matchning till min. Min ursprungliga bild är 800 × 600 och jag vill hitta en större. För att göra det kommer jag att ändra sorteringsordningen till största bilden .

3. Den största bilden som visas på listan ser inte ut precis som min ursprungliga bild, men låter klicka på Jämför bilder och titta närmare på skillnaderna.

4. Fönstret jämförelse ska pop-up. Klicka på Byt för att flytta fram och tillbaka mellan din bild och den matchade.

Du kan se här bakgrunden är helt annorlunda och kakemonmonternas ögon är lite vitare också. Med några fotoredigeringskunskaper kan du ta det större kakemonsteret och lägga honom på samma blå bakgrund, men det är mycket arbete så låt oss leta efter ett annat alternativ.

5. Nästa bild ner är 1024 × 768, vilket betyder att den är lite större än min ursprungliga bild och det är nästa största tillgängliga på Internet. Klickabildnamnet för att gå direkt till bildfilen online.

Där går vi! Nu har vi en större version av samma originalbild, och det tog inte mer än en minut att hitta! Låt oss titta på en annan användning för TinEye.

Så här hittar du vem som helst bara är baserad på deras bild

Låt oss säga att jag har en bild av någon, men jag är inte säker på vem det är. Med TinEye är detta inte ett problem, så länge som det finns andra kopior av den här personen på internet och deras namn finns på samma webbplats någonstans.

Till exempel har vi den här mystiska mannen nedan med en mycket påträngande mustasch.

Låt oss använda TinEye för att ta reda på vem den här personen är.

1. Ladda upp bilden till TinEye precis som tidigare.

2. Bläddra ner sökresultaten tills du hittar något som ser bra ut. Här hittade jag en liknande bild av det som ser ut som en persons namn, Gemma Atkinson, i filnamnet.

Antingen var mustaschen en falsk eller den här personen lärde sig raka. Jag ska gå med sistnämnden för att vara säker. Nu är det dags att sätta in namnet i Google (eller Bing) och se om sökresultaten matchar. Det är dock inte alltid så lätt men; kolla nästa steg om du inte kan hitta en persons namn i filnamnet.

2.B Om du inte kan hitta ett filnamn med personens namn kopplade till det måste du bläddra igenom webbplatsens länkar och söka igenom innehållet för de droider du letar efter. Med lite uthållighet borde du kunna komma över det i slutändan.

3. Besök din favorit sökmotor och skriv in namnet du hittade bifogade bilden. Detta är för att bekräfta och se till att vi har rätt namn.

Visst nog hittade vi namnet på den mystiska mustade damen! Nu behöver vi bara ta reda på namnet på mustaschen, men jag lämnar det för en annan groovy artikel.

Frågor, kommentarer? Lämna en nedan eller gå med i diskussionen i forumet community.