Fotodelning och ansiktsmärkning: Facebook vs Flickr vs Picasa vs Windows Live - vem kan du lita på?

För två år sedan skrev MrGroove om några frågor om integritet som han hade om Google Picasas nya namntaggar och ansiktsigenkänningsfunktioner och Facebook's oetiska metoder kring att radera ditt konto och inaktivera det. Snabbspolning och sekretessproblem som roterar kring Facebook och olika fotodelar, ansiktsigenkänning och fotokodningswebbplatser är främsta och centrala i de vanliga medierna och av goda skäl. Mängden, typerna och omfattningen av information som Internetleverantörer samlar om sina användare har alla vuxit exponentiellt.

Så även om tekniken fortsätter att växa mer och mer, introducerar nya och spännande tjänster är det väldigt viktigt att vara en informerad konsument, eftersom denna trend bara kommer att fortsätta. Så ta en kopp kaffe och bosätta dig när vi utforskar några av de saker som en informerad konsument bör utbildas om i den nya högteknologiska kulturen vi och våra familjer lever i!

Låt oss hoppa rätt in i det ska vi!

Hur bilddelning och stora sociala nätverk webbplatser samlar in och använder din information är - eller åtminstone bör dicteras av användarvillkoren med ett stänk av deras sekretesspolicy . Så vi på tyckte att det var dags att ta en titt på de olika sekretesspolicyerna och användarvillkoren från några av de större fotodelningsplatserna: Facebook, Flickr ( ägd av Yahoo! ), Picasa Web ( ägs av Google ) och Windows Live ( ägd av Microsoft ). Vi fann att många av dem har liknande villkor, men vissa företag är bättre än andra när det gäller respekt för din integritet. Och eftersom du normalt tar foton på de som du älskar mest, tror jag att du kommer att intressera några av detaljerna eller fina utskrifter så-att-tala.

Ansvarsbegränsning: Jag är inte en advokat och det nedan är inte juridisk rådgivning. det är helt enkelt informativ läsning med ett syfte att informera och eventuellt utbilda ..

Redaktör Kommentar - Skulle älska att höra från någon av er groovyReaders där ute som är lager men. ;)

-MrGroove

Innan vi dyker upp i användarvillkoren finns det några begrepp och terminologi som vi bör diskutera:

Sekretesspolicy mot användarvillkor

Det finns en viktig skillnad mellan "policy" och "villkor". Generellt är policies riktlinjer medan termer är bindande. Till exempel kan jag ha en personlig politik där jag inte hänger med personer som bär Ed Hardy-skjortor, men inget händer om jag bryter den regeln ( förutom att jag dör lite inuti ). Nu, om domstolen lägger en restriktiv ordning på mig och säger att jag inte kan komma inom 500 meter från en CiCi's Pizza ( fråga inte ), bryter jag faktiskt en lag om jag gör det - och det är mer besläktat med villkoren för service. Så är takeaway det här: ett företag kan lova dig månen i sin integritetspolicy, men det betyder inte diddly om det inte stavas ut i deras användarvillkor. Deras integritetspolicy definierar bara de standarder som de skulle vilja följa.

Inställningar för användarskydd och vad andra delar

De flesta bilddelningssidor kan snabbt påminna dig om att hur din personliga information delas är mestadels upp till dig. Facebook-användare borde nu veta att du måste anpassa dina sekretessinställningar för att begränsa vem som kan se dina bilder och synligheten av foton där du är taggad. Det faktum att du måste vara proaktiv när du tar bort fotokoder och väljer bort allmänhetens synlighet är dåligt nog. Men det värre är att du har liten eller ingen kontroll över vad andra delar. Speciellt om du inte ens har ett Facebook-konto. Med detta i åtanke är jag säker på att det bara är en fråga om tid innan MrGrooves skriver en annan "hur-till-förlorar ditt ansikte med Facebook" ...

Saken är att människor kan och gör lämna information om dig. Och denna information samlas in av tjänsteleverantörer och används som de passar. Ta till exempel Windows Live Photo Gallery. Efter att ha använt det i några veckor ser du hur snabbt programmet lär sig att känna igen ansikten automatiskt. Tänk nu att personer på Facebook taggar dig på bilder utan din kunskap eller godkännande. Facebooks ansiktsigenkänningsprogramvara kommer tyst att börja bygga upp sin databas och det kommer snart att känna dig genom ditt ansikte ( eller din familj ). Och från det ögonblicket är det där ute. Vem vet var, hur och av vem den biometriska data kommer att användas på vägen. Bara något att tänka på.

Jag vet inte vad mer att säga om detta totalt sett. Jag har inte riktigt några rekommendationer om hur man hanterar potentiella sekretessproblem som dessa, eller om du ens skulle bry sig om det. Det är bara något du bör vara medveten om när någon knyter ett foto av dig.

Talade med MrGroove om det, han knäckte mig när han nämnde att han inte är den mest populära personen på familje- och företagspartier eftersom han vanligtvis startar saker genom att be att ingen av bilderna från MrGroove och hans familj laddas upp på sociala medier utan hans lov. Paranoid? Vittnesskyddsprogram? FBI mest eftersökta lista? Eller tänker han bara på de större förgreningarna eller klistrar på ditt ansikte där ute? Något nytt att fundera över.

Vanliga teman

Många av villkoren för tjänster har liknande element. De flesta är funktionella, men flera av dem har potential för missbruk eller oavsiktliga konsekvenser. När du granskar användarvillkoren, var uppmärksam på klausuler och villkor som behandlar följande ämnen:

Licenser för att reproducera, modifiera eller offentligt visa dina fotografier tillsammans med ditt namn, underlicens.

Vem har det ?: Microsoft, Google, Facebook, Flickr

Varför är det där ?: Det här låter scarier än det är. När du läser termen låter det som om de ger sig själva carte blanche för att ta dina bilder, videoklipp och eventuell konfessionell poesi du har laddat upp och pussar över allt utrymme som de äger ( vilket inkluderar hälften av planeten om du är Microsoft eller Google) . Men det verkliga syftet med denna term, och anledningen till att alla har det, är att de kan visa ditt innehåll till dig, dina vänner och allmänheten ( om du väljer det ) på begäran via Internet. Utan det globala licensen måste du skriva ut ditt godkännande varje gång någon ( inklusive dig ) försökte titta på dina bilder som de var värd för sina webbplatser.

Underlicens är dock ett intressant ord. Företag som gettyImages och iStockPhoto gör miljontals daglig licensiering av sina lagersamlingar världen över. Fångade du det? De "licensierar" bilderna, de säljer inte dem ....

Hur kan det överträffa?: Licensen att reproducera / publicera ditt arbete är nödvändigt för den dynamiska naturen hos molnhärdda bilder och foton. Men hur dessa användarvillkor lägger ut det, låter dörren vara öppen. Medan avsikten är att reproducera ditt arbete i samband med den tjänst du anmälde till, kunde de teoretiskt ta ditt ansikte och lägga det i reklamfilm, skriva ut det på totesäckar och dra en mustasch på den och sätta dig på en skylt utan meddelar dig, betalar dig en cent eller begär dig ytterligare tillstånd. Det är det som "royaltyfri, evigt och oåterkalleligt" betyder. Vissa företag ( Microsoft, Yahoo! ) avstår denna licens när du raderar dina bilder, men andra inte, vilket verkar helt onödigt och oetiskt. Offentlig visning ger dem också licensen att ta det som kan vara privat och visa det offentligt, men några av webbplatserna begränsar detta (Yahoo !, Microsoft) genom att säga om du inte delar den med någon, kommer den att förbli privat som avsedd ( privat e-post från Yahoo! jag mottog ).

Återigen, när man tittar på ordet underlicens nedan under de olika användningsvillkoren, kan man säga att företag som Facebook beviljar sig själva tillståndet att "Sub-License" de bilder du laddar upp (och bevilja dem en licens till) och sedan licensen du bevilja dem är Royalty Free och genom licensen samtycker du till att du har rätt och medgivande till de olika personerna i bilderna, kan fotodelningsbolagen ( kan sträcka den här ) göra argumentet att när de underlicensierar bilderna till en tredje part, det finns ingen anledning att gå tillbaka och samla modellversioner från alla i dina foton ...

Fusioner och Dotterbolagsklausuler

Vem har det ?: Microsoft, Google, Facebook *

Varför är det där ?: Microsoft och Google ser till att de ger sig utrymme när det gäller att dela bilder och innehåll med dotterbolag. Dessutom utsträcker nästan alla dessa användarvillkor dessa rättigheter, licenser och sublicenser till dotterbolag, dotterbolag och alla företag som kan förvärva föräldern. Detta är nödvändigt i viss mån. När Google till exempel köpte Picnik hjälpte den med att integrera Picasa med Picnik utan att du accepterade en annan uppsättning användarvillkor.

Hur kan det gå över? : Saker blir alltid klibbiga när innehåll, immateriella rättigheter eller hela företag byter händer. Låt oss säga att Yahoo! får köpas av en massa aktivistiska investerare - alla Wall St.-dräkter skulle då få dina grejer också. Eller om ett av dessa företag går i konkurs, då kan fordringsägare ha dibs på din personliga information, eftersom dessa anses vara tillgångar. Den sista punkten har faktiskt hävdats i domstolen, då gay-ungdomspublikationen XY-tidningen gick upp och blev nästan tvungen att bryta sitt löfte till sina abonnenter att inte avslöja deras identiteter.

Det är också lite misstänkt när Google ger sig licens för att dela innehållet med företag som det har ett " förhållande till tillhandahållandet av syndikerade tjänster. "Detta utökar rätten att använda ditt innehåll till företag som inte ens ägs av Google och kan eller inte följer sina sekretesspolicyer eller företagsetik.

Dömningsmöjligheter och lagförfarande för efterfrågan

Vem har det ?: Facebook, Yahoo!

Varför är det där ?: Ditt innehåll kan vara inkriminerande. Eller det kan helt enkelt vara intressant för den federala regeringen, dina lokala polisutredare eller hemlandsäkerhet. När regeringen vill ta en titt på ditt konto och vad som helst i det, skickar de online-leverantören en stämning eller, i vissa fall, ett nationellt säkerhetsbrev. Den fiskiga saken om det nationella säkerhetsbrevet är att de kommer med en gag-order som hindrar mottagaren från att prata med någon om utredningen, inklusive deras advokat. Som sådan vet vi inte riktigt hur gemensamma nationella säkerhetsbrev är. Men stämningar är vanliga nog att många företag nu innehåller korta avsnitt om dem i sin integritetspolicy ( notera: inte användarvillkor ). De säger i grund och botten: " Om regeringen, polisen eller någon annan legitim organisation frågar oss om information om dig, följer vi tyst och överlämnar det ." Det kanske låter rimligt - varför ska Facebook gå till fladdermus för dig för att skydda dina medborgerliga friheter? De är inte skyldiga dig något.

Men det intressanta är att om du var en anonym intervjukälla och en journalist fick dömts för att ge upp din identitet, skulle de antagligen vägra att sälja dig ut som en princip för medieteknik. Det finns även vissa lagar och prejudikat som skyddar anonyma källor.

Några onlinetjänstleverantörer, som Twitter och Nicholas Merrill, har tagit den högre vägen och tagit en stark hållning mot skuggiga regeringstillägg och superhemliga utredningar. Men förvänta dig inte att alla online-leverantörer är så ädla.

Hur kan det överraska? Risken för ett onlinebolag som spänner som en hopfällbar stol under regeringspress är att det skulle kunna uppmuntra en överdådig nationell säkerhetsbyrå att gå på " fiskexpeditioner ". Det är att de kanske bara sniffar runt din privata och / eller personlig information utan sannolik orsak eller något mer än en hunch. Och för att de inte är ansvariga för någon, vem ska stoppa dem? Det är en slags digital motsvarighet till fallet där polisen knackade på dörren till en lägenhet där de trodde att de luktade marihuana och sedan bröt in efter att de hört rörelsen inuti eftersom de fruktade den omedelbara förstörelsen av bevis. Så, om Homeland Security såg att du ( kanske felaktigt ) taggades på Facebook bland en anarkistiska folkmassa vid ett G8-toppmötet protest, så de bestämde sig för att bryta in på ditt konto för att kontrollera om du är en terrorist . Låt oss säga när de är där, de hittar en berusad tirade som du skrev i din vän den 15 april om hur ostörd du handlade om dina skatter och hur du skulle bomma för bilar om IRS. Nästa stopp: Gitmo.

Kanske är det ett extremt exempel, men risken är där. Lyckligtvis finns det några bra människor som arbetar med att utbilda Internetleverantörer och andra tekniska företag om sina rättigheter och dina.

Användning av metadatapolicyer

Vem har det ?: Flickr, Facebook

Varför är det där ?: Metadata är information som är inbäddad i en bildfil som kan ha tagits på dig av din digitalkamera, din fotoredigering eller fotoorganisationsprogram eller någon annan applikation. Det är typiskt som ID3-taggarna på en MP3 som packar upp artistens namn, albumnamn, sångnamn etc. med en sång. Fotodelningsplatser använder denna information för att göra importen enklare, men de kan också använda den för att samla marknadsföringsdata.

Hur kan det överträffa ?: Om du inte ens var medveten om att metadata existerade, är det också möjligt att du inte vet vad som finns i dina metadata. Vad sägs om bilder som tagits med din telefon? Vad blir det där? Din personliga information? Din geografiska plats ( du betcha )? Information om dina kontakter eller trådlösa konto? Hur som helst, om det är där, får du delningsplatsen när du laddar upp den. Och vad de gör med det är upp till dem. Det är som om du tog din skjorta till en kemtvätt och de plockade bort en ögonfrans och använde ditt DNA för att skapa en klonarmé. Kanske är det inte alls alls, men ... ( varför skulle en kemtvätt behöva en klonarmé? ).

Men poängen är att du borde veta vad mer du laddar upp i form av metadata. Och ännu bättre, du borde bara ta bort alla personliga metadata från dina filer innan du laddar upp dem.

Vem ska jag lita på?

Hur du tolkar villkoren för var och en av dessa företag är upp till dig. Men personligen kan jag gå med Microsoft eller Flickr! Det finns två viktiga saker som jag tycker om deras användarvillkor. En, det faktum att de kommer rakt ut och säger att de inte hävdar äganderätten till de material du laddar upp. ( Beviljas, det gör Facebook .) Men de avgränser också när licenserna avslutas, vilket är när du tar bort innehållet eller slutar använda sina tjänster. Jag tycker också om Flickrs inställning till integritet, som de etablerat långt innan kontroversen kring bilddelning av privatliv verkligen värmdes upp.

Med allt som sägs använder jag Picasa och Facebook. Tror jag att någonting dåligt kommer att hända mig? Förmodligen inte, men än en gång laddar jag mest upp bilder av min katt, och om regeringen eller någon annan verkligen vill se de dussintals bilder som jag har tagit av Mr. Whiskers ... lämnar jag den där.

Användarvillkor och Sekretesspolicy

Med allt som sägs, låt oss ta en titt på några av valbitarna i användarvillkoren från respektive företag. Jag har utdragit de mest intressanta delarna nedan och lagt till min egen betoning. Kolla in det:

Microsoft

Microsoft användarvillkor - senast uppdaterad mars 2007

MATERIAL SOM SKALL FINNAS PÅ MICROSOFT ELLER POSTERAD PÅ NÅGOT MICROSOFT WEBBPLATS.

Microsoft hävdar inte ägande av materialet du tillhandahåller till Microsoft (inklusive feedback och förslag) eller postar, laddar upp, inlämnar eller skickar till Tjänster eller dess tillhörande tjänster för granskning av allmänheten eller av medlemmar i något offentligt eller privat samhälle, (varje en "Inlämning" och gemensamt "Inlämningar"). Genom att skicka, ladda upp, skicka in, skicka in eller skicka in (inlägg) skickar du in Microsoft, dess anslutna företag och nödvändiga underlicenser till att använda materialet i samband med driften av sina Internetföretag (inklusive, men inte begränsat, alla Microsoft-tjänster), inklusive, utan begränsning, licensrättigheterna att: kopiera, distribuera, sända, visa offentligt, utföra, reproducera, redigera, översätta och omformatera materialet. att publicera ditt namn i samband med din inlämning och rätten att underlicensiera sådana rättigheter till någon leverantör av Tjänsterna.

Ingen ersättning kommer att betalas med avseende på användningen av Ditt Inlämnande, enligt det här.

[...]

Genom att skicka in en inlämning garanterar du och representerar att du äger eller på annat sätt kontrollerar alla rättigheter till materialet enligt beskrivningen i dessa användarvillkor, inklusive, utan begränsning, alla rättigheter som är nödvändiga för att du ska tillhandahålla, skicka, ladda upp, skriva in eller skicka in inlagor.

Förutom garantin och föreställningen som anges ovan, genom att du skickar in en inlämning som innehåller bilder, fotografier, bilder eller som helt eller delvis är grafiska helt eller delvis ("Bilder"), garanterar du och representerar att (a) du är upphovsrätten ägaren till sådana bilder eller att upphovsrättsinnehavaren till sådana bilder har tillåtit dig att använda sådana bilder eller innehåll och / eller bilder som finns i sådana bilder i överensstämmelse med sättet och syftet med din användning och enligt vad som annars är tillåtet av dessa användarvillkor och Tjänsterna, (b) du har de rättigheter som krävs för att bevilja licenser och underlicenser som beskrivs i dessa användarvillkor, och (c) att varje person som avbildats i sådana bilder, om någon, har gett sitt samtycke till användningen av bilderna som som anges i dessa användarvillkor, bland annat genom exempel och inte som en begränsning, distributionen, den offentliga visning och reproduktionen av sådana bilder. Genom att lägga ut bilder ger du (a) till alla medlemmar i ditt privata samhälle (för varje sådan bild som är tillgänglig för medlemmar i ett sådant privat samhälle) och / eller (b) för allmänheten (för varje sådan bild som finns någonstans på Tjänster, annat än ett privat samhälle), tillåtelse att använda dina bilder i samband med användningen, som tillåts av dessa användarvillkor, för någon av Tjänsterna (inklusive exemplet och inte som en begränsning, att skriva ut och presentartiklar som inkluderar sådana bilder) och inkluderar, utan begränsning, en icke-exklusiv, världsomspännande royaltyfri licens att: kopiera, distribuera, sända, visa offentligt, utföra, reproducera, redigera, översätta och omforma din Bilder utan att ha ditt namn kopplat till sådana bilder, och rätten att underlicensiera sådana rättigheter till någon leverantör av Tjänsterna. Licenserna i de föregående meningarna för en bild kommer att upphöra när du helt tar bort sådana bilder från Tjänsterna, förutsatt att en sådan uppsägning inte påverkar några licenser som beviljats ​​i samband med sådana bilder innan du helt tar bort sådana bilder. Ingen ersättning kommer att betalas med hänsyn till användningen av dina bilder.

Google

Googles Picasa webbalbums användarvillkor - daterad april 2007

11. Innehållslicens från dig

11.1 Du behåller upphovsrätt och andra rättigheter du redan har i Innehåll som du skickar in, publicerar eller visar på Tjänsterna. Genom att skicka in, publicera eller visa innehållet ger du Google en evig, oåterkallelig, världsomfattande, royaltyfri och icke-exklusiv licens för att reproducera, ändra, översätta, publicera, offentliggöra, visa offentligt och distribuera innehåll som du skickar in, posta eller visa på eller genom, Tjänsterna . Denna licens har endast till syfte att göra det möjligt för Google att visa, distribuera och marknadsföra Tjänsterna och kan återkallas för vissa Tjänster enligt definitionen i de ytterligare villkoren för dessa tjänster.

11.2 Du godkänner att denna licens innehåller en rättighet för Google att göra sådant innehåll tillgängligt för andra företag, organisationer eller personer med vilka Google har relationer för tillhandahållande av syndikerade tjänster och att använda sådant innehåll i samband med tillhandahållandet av dessa tjänster.

11.3 Du förstår att Google, genom att utföra de tekniska stegen som krävs för att tillhandahålla Tjänsterna till våra användare, kan (a) överföra eller distribuera ditt innehåll över olika offentliga nätverk och i olika medier, och (b) göra sådana ändringar i ditt innehåll som är nödvändiga för att anpassa och anpassa det innehållet till de tekniska kraven för att ansluta nätverk, enheter, tjänster eller media. Du godkänner att denna licens ska tillåta Google att vidta dessa åtgärder.

11.4 Du bekräftar och garanterar för Google att du har alla rättigheter, makt och myndighet som är nödvändiga för att bevilja ovanstående licens.

Facebook

Facebook användarvillkor - reviderad oktober 2010

Dela ditt innehåll och information
Du äger allt innehåll och information du skickar på Facebook, och du kan styra hur det delas genom dina integritets- och programinställningar. Dessutom:

 1. För innehåll som omfattas av immateriella rättigheter, som foton och videoklipp ("IP-innehåll") ger du oss specifikt följande tillstånd, med förbehåll för dina integritets- och programinställningar: du ger oss en icke-exklusiv, överlåtbar, dellicensierbar, royaltyfri, världsomspännande licens för att använda IP-innehåll som du skickar in på eller i samband med Facebook ("IP-licens"). Denna IP-licens slutar när du tar bort ditt IP-innehåll eller ditt konto om inte ditt innehåll har delats med andra, och de har inte raderat det.
 2. När du tar bort IP-innehåll tas det bort på ett sätt som liknar att tömma papperskorgen på en dator. Du förstår dock att borttaget innehåll kan kvarstå i säkerhetskopior under en rimlig tidsperiod (men kommer inte att vara tillgänglig för andra).
 3. När du använder en applikation delas innehållet och informationen med programmet. Vi kräver att ansökningar respekterar din integritet, och ditt avtal med den ansökan kommer att styra hur ansökan kan använda, lagra och överföra det innehållet och informationen. (Läs mer om Platform, läs vår sekretesspolicy och Om plattformssida.)
 4. När du publicerar innehåll eller information med inställningen "alla" betyder det att du tillåter alla, inklusive personer utanför Facebook, att komma åt och använda den informationen och att associera den med dig (dvs. ditt namn och profilbild).
 5. Vi uppskattar alltid din feedback eller andra förslag om Facebook, men du förstår att vi får använda dem utan skyldighet att kompensera dig för dem (precis som du inte har någon skyldighet att erbjuda dem).

Skydda andra människors rättigheter
Vi respekterar andras rättigheter och förväntar dig att göra detsamma.

 1. Du kommer inte lägga in innehåll eller vidta åtgärder på Facebook som kränker eller kränker andras rättigheter eller på annat sätt bryter mot lagen.
 2. Vi kan ta bort innehåll eller information du lägger ut på Facebook om vi anser att den bryter mot denna påstående.
 3. Vi kommer att förse dig med verktyg som hjälper dig att skydda dina immateriella rättigheter. Om du vill veta mer kan du besöka vår hur man rapporterar fordringar på överträdelse av immateriella rättigheter.
 4. Om vi ​​tar bort ditt innehåll för att intrånga andras upphovsrätt, och du tror att vi av misstag tagit bort det, ger vi dig möjlighet att överklaga.
 5. Om du upprepade gånger kränker andras immateriella rättigheter, kommer vi att inaktivera ditt konto när det är lämpligt.
 6. Du kommer inte använda våra upphovsrätter eller varumärken (inklusive Facebook, Facebook och F Logotyper, FB, Face, Poke, Wall och 32665), eller några förvirrande liknande märken, utan vårt skriftliga tillstånd.
 7. Om du samlar in information från användare, kommer du att: få sitt samtycke, göra det klart att du (och inte Facebook) är den som samlar in sin information och lägger fram en integritetspolicy som förklarar vilken information du samlar in och hur du ska använda den.
 8. Du kommer inte posta någon identifieringsdokument eller känslig finansiell information på Facebook.
 9. Du kommer inte att märka användare eller skicka e-postinbjudningar till andra användare utan deras samtycke.

Från Facebook: s integritetspolicy:

Innehåll. En av de främsta anledningarna till att människor använder Facebook är att dela innehåll med andra. Exempel är när du uppdaterar din status, laddar upp eller tar ett foto, laddar upp eller spelar in en video, delar en länk, skapar en händelse eller en grupp, kommenterar, skriver något på någons vägg, skriver en anteckning eller skickar ett meddelande till någon . Om du inte vill att vi ska lagra metadata i samband med innehåll som du delar på Facebook (till exempel bilder), ta bort metadata innan du laddar upp innehållet. Denna metadata innehåller geo-location-taggar ( GPS-koordinater ) av bilder som tagits med hjälp av enheter som stöder den, till exempel iPhone, Android och andra smarta telefoner.

Att svara på juridiska önskemål och förebygga skador. Vi kan avslöja information i enlighet med domen, domstolsuppdrag eller andra förfrågningar ( inklusive brottmål och civilrättsliga frågor ) om vi har god tro på att svaret krävs enligt lag. Detta kan innefatta att man respekterar förfrågningar från jurisdiktioner utanför USA där vi har god tro på att svaret krävs enligt lag enligt lokala lagar i den jurisdiktionen, gäller för användare från den behörigheten och överensstämmer med allmänt accepterade internationella standarder. Vi kan också dela information när vi är övertygade om att det är nödvändigt att förhindra bedrägerier eller annan olaglig verksamhet, förhindra överhängande kroppsskada eller att skydda oss själva och dig mot personer som bryter mot vår förklaring om rättigheter och ansvar. Det kan innebära att information delas med andra företag, advokater, domstolar eller andra offentliga enheter.

Flickr

Flickr (Yahoo!) Användarvillkor - Daterad november 2008

INNEHÅLL SOM INNEHÅLLS ELLER GJUTS TILLGÄNGLIGT FÖR INKLUSION PÅ YAHOO! TJÄNSTER

Yahoo! hävdar inte ägande av innehåll som du skickar in eller gör tillgängligt för att inkluderas på Yahoo! Tjänster . Men med avseende på Innehåll som du lämnar in eller gör tillgängligt för inkludering på allmänt tillgängliga områden i Yahoo! Tjänster, du ger Yahoo! Följande globala, royaltyfria och icke-exklusiva licenser, beroende på vad som är tillämpligt:

 1. Med avseende på Innehåll som du skickar in eller gör tillgängligt för inkludering på allmänt tillgängliga områden i Yahoo! Grupper, licensen att använda, distribuera, reproducera, modifiera, anpassa, publicera och offentligt visa sådant innehåll på Yahoo! Tjänster endast för att tillhandahålla och marknadsföra den specifika Yahoo! Grupp till vilken sådant innehåll lämnades eller gjordes tillgängligt. Licensen gäller endast så länge du väljer att fortsätta att inkludera sådant innehåll på Yahoo! Tjänster och kommer att upphöra när du tar bort eller Yahoo! tar bort sådant innehåll från Yahoo! Tjänster.
 2. När det gäller foton, grafik, ljud eller video skickar du in eller gör det tillgängligt för att inkluderas på allmänt tillgängliga områden i Yahoo! Andra tjänster än Yahoo! Grupper, licensen att använda, distribuera, reproducera, modifiera, anpassa, publicera och offentligt visa sådant innehåll på Yahoo! Tjänster uteslutande för det syfte för vilket sådant innehåll lämnades eller gjordes tillgängligt . Licensen gäller endast så länge du väljer att fortsätta att inkludera sådant innehåll på Yahoo! Tjänster och kommer att upphöra när du tar bort eller Yahoo! tar bort sådant innehåll från Yahoo! Tjänster.
 3. Med avseende på Innehåll annat än foton, grafik, ljud eller video du skickar in eller gör det tillgängligt för att inkluderas på allmänt tillgängliga områden i Yahoo! Andra tjänster än Yahoo! Grupper, den permanenta, oåterkalleliga och fullständigt underlicensierbara licensen att använda, distribuera, reproducera, ändra, anpassa, publicera, översätta, offentliggöra och offentligt visa sådant innehåll (helt eller delvis) och att införliva sådant innehåll i andra verk i vilket format som helst eller medium som nu är känt eller senare utvecklat.

"Allmänt tillgängliga" områden i Yahoo! Tjänsterna är de områden i Yahoo! Nätverk av egenskaper som är avsedda av Yahoo! att vara tillgänglig för allmänheten. Som exempel är offentliga områden av Yahoo! Tjänster skulle inkludera Yahoo! Forum och delar av Yahoo! Grupper och Flickr som är öppna för både medlemmar och besökare. Men allmänt tillgängliga områden i Yahoo! Tjänster skulle inte inkludera delar av Yahoo! Grupper som är begränsade till medlemmar, Yahoo! tjänster avsedda för privat kommunikation som Yahoo! Mail eller Yahoo! Messenger eller områden utanför Yahoo! nätverk av egenskaper som delar av världsomspännande webbplatser som är tillgängliga via hypertext eller andra länkar men som inte är värd eller betjänas av Yahoo !.

Slutsats

Om du tar något bort från det här inlägget hoppas jag att det skulle vara tvånget att läsa igenom användarvillkoren innan du anmäler dig till något, oavsett hur bra det kan tyckas. Jag kommer inte att avskräcka dig från att använda de riktigt grooviga webbtjänsterna som är tillgängliga för dig. Det gör jag verkligen - men jag uppmanar dig att bli informerad om dina rättigheter och vilka du avstår eller beviljar som du gör det. Och kom ihåg, ingenting är verkligen gratis, det finns alltid ett pris och i så fall är det din integritet.