Windows 8 kommer officiellt i oktober

Windows 8 kommer att komma i tid för semestern. Microsoft har officiellt fastställt ett datum för sitt äktenskap med gamla skolbordsskrivbordet och den nyfångade pekskärmen OS.

Windows VP Tami Reller tillkännagav på scen på Microsofts globala partnerkonferens i Toronto i morse att tillverkare bör se den första veckan i augusti, och allmänheten får chansen att göra de $ 39 uppgraderingarna senast i oktober 2012.

Du kanske säger att det är lite av ett hagelgevärsäktenskap, men Microsoft har ingen men själv att skylla på. Efter födseln har sin egen Windows 8 (och Windows RT - det är oklart det också satt för oktober release) tablet / laptop hybrid i Surface förra månaden, är trycket att knyta knuten på.

Några observatörer, som ZDNets Mary Jo Foley, förväntar sig att Windows-teamet fortfarande kunde träffa tidigare prognoser av ett Gold-mastersutgåva i slutet av juli.

Förbered dig själv under tiden kan du surfa på bröllopsregistret ... eller om de flesta inte har någon Microsoft-butik i närheten av dig, är jag säker på att GroovyPosts skattkista av Windows 8 kommer att göra i en nypa.