Outlook Mail Lägger till support för Google Drive och Facebook Foton

Vi har nyligen tagit ett djupt dykk i den nya Outlook.com-webbmailtjänst som Microsoft lanserade tidigare i år. Nu kallad Outlook Mail är tjänsten ett nära derivat av företagets webbmailservice för Office 365. I går meddelade Microsoft att ny funktionalitet kommer att komma till tjänst under de närmaste veckorna. Två förväntade tillägg är för cloud storage-tjänsten, Google Drive och Facebook Foton. Om du använder Google Mail kan du även använda Google Drive. Vi tittade tidigare på hur du använder tjänsten med Microsoft-produkter som Office 365.

Förra året slutade Microsoft stöd för Facebook Connect, men det sociala nätverket ser en avkastning med stöd för Facebook Foton. Användare kommer nu enkelt att hitta och bifoga foton de har laddat upp till sociala nätverk, direkt från Outlook.com

Outlook.com Stödjer Facebook Foton och Google Drive

Outlook Mail innehåller för närvarande stöd för Dropbox och BOX online molntjänster, som läggs till tidigare i år.

Idag lade vi till tre förbättringar för att göra delningen enkel. Först utvidgade vi möjligheten att lagra moln för Outlook.com genom att lägga till stöd för Google Drive. För det andra lade vi till möjligheten att dela dina Facebook-bilder från Outlook. Och äntligen gjorde vi det lättare att hitta filer och foton begravda i långa e-postkonversationer. Källa

Stöd för Google Drive stoppas inte genom att bara lägga till bilagor, användare kan också öppna dokument och redigera. direkt från Outlook Mail. Om du använder mobilversionerna av Outlook för iOS och Android kan du redan bifoga filer från Google Drive.

Microsoft gör det också lättare att hitta bifogade filer i en lång konversation. En praktisk ikon överst i meddelandet, när den klickas, visar alla bilagor som läggs till i hela konversationstråden.

Många av dessa förbättringar är välkomna. Jag har personligen njutit av den rikare skrivbordsliknande upplevelsen i Outlook Mail. Jag slutade använda Outlook-skrivbordsklienten år sedan eftersom Outlook.com gav mig allt jag behövde; och den är tillgänglig överallt utan att behöva hantera PST-filer.

Outlook Mail går fortfarande igenom en utrullningsfas och mjukvaruföretaget förväntas inte slutföra det förrän i början av 2017. Så många användare kommer inte att se dessa funktioner under ganska lång tid. Denna nivå av konkurrens kommer definitivt att uppskattas av dig som föredrar att använda en blandning av tjänster.