Open Source Forked Version av Windows Live Writer Released

När Microsoft lanserade Windows Live-våg av tjänster för många år sedan fokuserade företaget på att sluta uppleva för användarna att dela och uttrycka sig. En sådan komponent var Windows Live Writer (WLW) -loggningsverktyget som fokuserade på att göra det enkelt att ansluta till populära innehållshanteringssystem som WordPress, Blogger, TypePad och others.With varje revision av Windows Live Essentials-paketet behölls Windows Live Writer faller bakom men tekniskt fortfarande stöds. Den senaste versionen som släpptes var Windows Live Writer 2012.

Med tjänster som WordPress som erbjuder lättanvända nätredigerare och integration med skrivbordsordbehandlare som Microsoft Word fortsätter Windows Live Writer att sakna utveckling och uppdateringar som gjorde det till ett verktyg för att förbereda elegant förberedd bloggpost med rika verktyg för att lägga till media och layout av text. Lyckligtvis såg en grupp av tredje part frivilliga fördelarna med Writer och bestämde sig för att plocka upp var Microsoft lämnade.

Öppna Live Writer

Så här visar laget av Open Live Writer appen:

Om du är villig att ta bort några buggar, gå med oss ​​i den här modiga nya världen, kan du ladda ner Open Live Writer från http://www.openlivewriter.org. Vi ringer dagens release version 0.5.

Om du är villig att offra lite instabilitet och förlust, bör detta vara en spännande möjlighet att testa den nya versionen som börjar kl. 0.5:

Teamet fortsätter: Här är några av de extra funktionerna, de borttagna funktionerna, de saker som inte fungerar och våra framtidsplaner:

  • REMOVED: Stavningskontroll. Genomförandet var super gammalt och använde en tredjeparts stavningskontroll vi hade inte en licens för att inkludera en öppen källkodsversion. Vidare lägger vi till stavningskontroll med hjälp av den inbyggda stavningskontrollen som lagts till i Windows 8. Open Live Writer på Windows 7 kommer antagligen inte att ha stavningskontroll.
  • REMOVED: Bloggen This API. Det var ett plugin till Internet Explorer och Firefox och var en röra av gamla COM-saker.
  • REMOVED: Funktionen "Album". Det laddade upp bilder till OneDrive men berodde på ett bibliotek som var förpackat med Windows Live Mail och Live Messenger och vi kunde inte enkelt få tillstånd att distribuera det i ett open source-projekt.
  • Lägger mycket på : Google kör den utmärkta Blogger-bloggtjänsten. Vi har arbetat med Blogger-teamet inom Google om det här projektet, och de har varit vänliga nog att hålla en äldre godkännandepunkt som körs under många månader medan vi arbetar med Open Live Writer. Snart kommer Google och Blogger slutligen att stänga av det här äldre autentiseringssystemet. Blogger använder den mer moderna OAuth 2 och Open Live Writer kommer att uppdateras för att stödja OAuth 2. Windows Live Writer stöder aldrig detta nya autentiseringssystem för OAuth 2, så om du använder Blogger måste du använda Open Live Writer.
  • BROKEN / KÄNDA FRÅGOR: Vi arbetar aktivt med att stödja plugins. Vi har en plan på plats och vi letar efter din feedback om de mest populära plugins som du vill ha överfört från Windows Live Writer-ekosystemet.

Vår färdplan för framtiden publiceras här på GitHub.

Detta är förstås en back to square en release. Jag kommer ihåg de dagar då jag använde tjänsten med min personliga blogg på de nu döda MSN-utrymmena, det fanns stunder av frustration som fick den att publiceras. Det blev så småningom bättre. Projektet är rent frivilligt, så det tar lite tid att få tillbaka det på vägtablets stabilitet, stöd och funktioner.

Men med Microsoft som uppenbarligen ger upp på sitt populära bloggverktyg är det bra att se det förnyade intresset att hålla det på gång.

Naturligtvis kan du alltid använda Microsoft Word för att skicka till dina bloggar, men det är inte riktigt detsamma om du har använt WLW i flera år.

Om du är bloggare och intresserad av att kolla in det, kan du ladda ner Open Live Writer här.