Upptäck ny musik och lyssna på dina favoriter Gratis med Pandora [groovyTips]

När du arbetar eller skriver hemma för , lyssnar en av mina favorit saker att göra i bakgrunden på musik. Det hjälper till att fokusera mina tankar och stanna i spåret ( så att säga .) Ett par månader tillbaka efter att ha hört min musiksamling några miljoner gånger bestämde jag mig för att jag behövde en förändring.

Jag är säker på att några av er groovyReaders har haft samma erfarenhet rätt? Men vart går du för att få bra musik? Radio? Internetradio ström? Nahhh. Återigen bara mer tråkiga, upprepande spår och kommentarer. Lyckligtvis har jag en groovy GRATIS lösning för dig; det heter Pandora.com, och det fungerar för både MAC, Windows och iPhone-användare!

Vad är Pandora?

Pandora är en Internet-streamingtjänst som hakar direkt in i musikgenomprojektet. Musikgenomprojektet, som startades 2000, har under de senaste tio åren kryper igenom majoriteten av all musik som du någonsin har hört på nästan vilken radiostation där ute sedan 1953. Ja det är mycket musik, och det är alla tillgängliga på Pandora! ( officiellt från Pandora stänger de på 1.000.000 låtar. )

Okej, prata nog! Låt oss lyssna på lite groovy musik!

Hitta ny musik och lyssna på befintliga favoriter med Pandora Free Internet Radio

1. Använd din webbläsare på http://www.pandora.com/ och du kommer till huvudsidan. För att använda Pandora måste du registrera ett konto, men oroa dig inte - det är gratis! Klicka på Skapa ett konto .

2. Registrering är enkel, använd bara en e-postadress och ett lösenord som du kommer ihåg . Din e-postadress kommer att vara ditt användarnamn för när du vill dra upp din personliga musik senare.

Så hur fungerar allt detta?

Här är den roliga delen! Om du är ett fan av populära webbplatser som StumbleUpon, är du redan bekant med intressebaserade rekommendationsmotorer. Pandora använder musikgenomprojektet för att dra upp slumpmässigt genererade spellistor med musik som liknar en sång eller artist du gav en tumme upp till. Den enda fångsten är, Pandora kanske eller inte kan spela sången du skrev in, så det är som att öppna en låda choklad; du vet aldrig vad du kommer att få. Sedan, mer än än inte, lyckas Pandora alltid hitta precis vad jag letar efter, även om jag aldrig har hört sången eller artisten innan. Ja, väldigt groovy!

3. Skriv in namnet på Artist eller Song som du vill, och klicka sedan på Lyssna nu .

4. Nu kommer Pandora att ställa in din station och börja spela Song / Artist eller liknande. Det som gör Pandora vackert är att det låter dig vara Caesar i det romerska musikaliska coliseumet. Du kan ge låtar Thumbs Up, och Pandora kommer spela det och fler låtar gillar det oftare. Å andra sidan kan du ge låtar Thumbs Down och Pandora kommer att svartlista den låten från din station och undvika att spela låtar som liknar det, även om liknande låtar så småningom fortfarande kommer att spela.

5. När du är trött på att lyssna på din ursprungliga station kan du skapa nya. Klicka bara på Skapa en ny station, och du blir uppmanad att skriva in en ny artist eller sång.

För att blanda upp sakerna kan du klicka på Snabb Mix och det kommer att spela en mix av sångtyper från alla dina stationer för en helt dynamisk och anpassad musikupplevelse.

Som jag nämnde tidigare är Pandora en gratis men det finns några fångster du borde vara medveten om. Gratis konto är begränsat till 40 timmars musik per månad och från tid till annan får du både ljud- och bildannonser för att hjälpa till att betala för den fria tjänsten. Om du börjar använda tjänsten och finner att du behöver mer än 40 timmars musik per månad eller om annonserna kör dig galen kan du uppgradera ditt Pandora-konto till 36 dollar per år. $ 3 per månad - inte dåligt med tanke på vad du får. Personligen tycker jag att det är värt att hoppa över en latte en dag i månaden för att betala för tjänsten. ;)

Har du lyssnat på några groovy låtar på Pandora? Vad tyckte du om tjänsten? Vill du ha en annan tjänst? Skulle älska att höra om det i kommentarerna!