is.gd Förkortar webbadresser Din väg [groovyReview]

Med våg av Twitter och mobila mobila meddelanden har antalet tecken i ett meddelande blivit värdefull fastighet. Så mycket så att många webkortsförkortningsföretag har dykt upp och tagits på jobbet för att spara dig värdefulla texttecken. Personligen är min favorit URL-kortare som jag har använt länge is.g.gd.

Först kan du fråga: Vad är en URL-kortare? Eller mer specifikt vad är is.gd ?

is.gd är en tjänst som förkortar webbadresser som webbadresser. Detta är användbart under många omständigheter (se nedan), t.ex. i e-postklienter som bryter länka webbadresser.

Till exempel kan du vända

”http://maps.google.co.uk/mapsf=q&hl=en&geocode=&q=louth&ie=UTF8&z=12&
iwloc = addr & OM = 1”

in i :

”Http://is.gd/1”

Vårt mål är att möjliggöra förkortning av webbadresser i största möjliga utsträckning tekniskt möjligt.

URL-kortslutning är inget nytt; det finns många utmanare där ute: tinyurl, bit.ly, su.pr etc. De är givetvis alla gratis, och med så många konkurrenter är det svårt att ta reda på vilken som ska användas. Nedan kommer jag att täcka en snabb (2 steg) handledning om hur man använder en URL-förkortningswebbplats, och sedan pratar vi om den groovy personaliseringsfunktionen som gör is.gd unik.

Så här förkortar du din webbadress med hjälp av den grundläggande is.gd-webbplatsen

1. I din webbläsare, besök is.gd och sedan Klistra in din URL i textrutan och klicka på Komprimera den adressen!

2. Din URL är nu förkortad! Nu är allt du behöver göra, kopiera den korta webbadressen, i det här exemplet "http://is.gd/6EFIb" och klistra in det där du än behövde en kortare URL.

Anpassa dina korta webbadresser med is.gd

Andra webbadressförkortningstjänster erbjuder dig möjlighet att reservera en statisk kort URL. Den här statiska webbadressen är sedan permanent dedikerad till den enda plats där du länkar den.

Exempel: http://bit.ly/ kommer alltid att gå till https:/// FOREVER.

Det problem du stöter på med detta är att om någon tog din URL, är du inte lyckad. Detta scenario har orsakat många människor att gå till webbplatser som bit.ly och börja tänka på / reservera alla möjliga korta URL-ord som de anser behöva.

Med is.gd behöver du inte oroa dig för att reservera några webbadresser. Det ger dig helt enkelt ett mycket kort nummer till att börja med, och sedan kan du lägga till vad du än vill till slutet och ändra det snabbt när som helst.

Till exempel: i slutet av din is.gd kort URL lägger du bara till en " / " (framåt snedstreck) och sedan vilken extra text du vill efter det.

Allt du skriver efter / ignoreras av is.gd. Detta format är användbart om du vill inkludera ditt namn eller varumärke i den korta URL-adressen. Eller du kan få en kort beskrivning som bifogas den korta URL-adressen. Du kan göra så många korta URL-adresser med samma "/ namn" som du vill. Sammantaget är det väldigt groovy, och på sistone har -teamet använt det för alla våra URL-kortbehov.

Gillar du inte manuellt att förkorta din webbadress? Det finns en plug-in för Firefox för is.gd! Kolla in den officiella listan över support från tredje part på http://is.gd/instructions.php.