Windows 7 Ny kalkylator konverterar enkelt enheter

Hur många gånger har du behövt konvertera något från en måttenhet till en annan men du kan inte komma ihåg ekvationen? Windows 7-kalkylatorn fick en vacker smink, men också en hel del nya funktioner, inklusive enhetskonvertering. Den här funktionen är utmärkt om du inte vill vara störd om du öppnar din webbläsare för att söka den, eller om du inte har någon internetanslutning alls!

Bara för referens, här är en jämförelse mellan det gamla Vista Calc-utseendet och den nya Windows 7 Calc.

Vista Calculator:

Windows 7 Kalkylator:

Om du aldrig har använt kalkylatorn i Windows 7 tidigare rekommenderar jag att du försöker! Öppna bara startmenyn och skriv in Calc och tryck på Enter . Kalkylatorn bör omedelbart ladda! De flesta moderna tangentbord har också en räknarknapp. Ta en titt; du kan bli förvånad över att hitta en knapp som öppnar Microsoft Calculator automatiskt. Låt oss ta en titt på några av de mest användbara nya funktionerna!

Hur man beräknar enhetsomvandling och datum med Windows 7

1. I Calc KlickaVisa- menyn och välj sedan Enhetskonvertering .

2. Konverteringsfönstret glider öppet från höger sida, så att du kan behålla full tillgång till standardkalkylatorn. Använd drop-menyerna för att välja vilken typ av enheter du vill konvertera. Det finns tre totalt val du måste göra.

3. När du har slagit i vilka enheter du konverterar, skriv sedan ett nummer i rutan Från . Boxen till kommer automatiskt att mata ut den exakta konverteringen. Häftig!

Precis under Enhetskonvertering i menyn Visa är Datumberäkning. Så här använder du den!

4. Datumberäkning kan göra två olika saker.

  • Berätta för skillnaden i tid mellan två datum
  • Lägg till tid till ett datum för att berätta vad framtiden skulle vara efter X-tid

Båda funktionerna är ganska användbara. Det första som jag kommer att tänka på är att använda det för att veta när ett avstängningsdatum är för garanti och returpolicy på något jag köper. Kanske sätter en kalenderpåminnelse några veckor före tiden, om det skulle vara en mycket grov idé!

5. Som ett exempel nedan lägger jag in det datum jag först gick med i forumet community. Tiden går säkert fort! Du får se att den ger den långa informationen i år, månader, veckor och dagar, men också de totala kombinerade dagarna.