Oink för iOS: Ett roligt, enkelt sätt att betygsätta någonting

Den andra dagen min iPhone oinked på mig och jag hoppade nästan ut ur min hud. Vad fan var det? Åh ja det är den nya appen från Milk Inc, Kevin Roses senaste satsning som heter "Oink". Jag installerade och registrerade det för en vecka sedan och glömde det som så många andra appar som jag hamnar nedladdning. Men den här appen är inte en du bara vill glömma - som jag börjar inse att det faktiskt skulle vara svårt att ignorera (inte bara för att det heller inte tycks vara det).

Vad är Oink ändå?

Oink är en iOS-app för iPhone, iPad eller iPod. Det låter dig antingen "Love", "Like", "Ho-Hum", eller "ogillar" någonting, oavsett var eller vad det är. Då kan du dela dina känslor på Twitter, Facebook och Foursquare (för objekt som är knutna till en viss plats). Om du funderar på det här, är det ganska en meta-recension eftersom jag granskar en app som är gjord för att betygsätta och granska andra saker - inklusive eventuellt denna översyn (överdriven är det inte!).

Mitt första intryck kan vara lite tråkigt eftersom du inte bara kan hämta appen, registrera dig och börja omedelbart. Tekniskt är det bara bjudet - men inbjudan kommer vanligtvis bara några timmar efter att du begärt en. Du kan använda en e-postadress eller anmäla dig via Facebook eller Twitter OAuth men jag rekommenderar personligen att du använder en e-postadress om du någonsin hittar dig själv utan ett Facebook-konto. När du är inne kommer Oink hitta dina vänner från olika sociala nätverk som du ger den tillgång till. Du kan också lägga till mer senare från profilmenyn genom att klicka på Sök och redigera vänner under inställningar. Det här är också där du kan ställa in dina anmälningsinställningar och de ljud det använder (dvs. grisen).

Det finns också en slags spelaspekt till appen. Först ställer du in dina kompetensområden (vad du vill vara bekant bäst för) då får du poäng på dessa områden genom att oinka, granska eller fotografera objekt som taggats i det området. Detta kallas cred. Du kan välja upp till 10 kategorier för att få poäng i, men endast 8 kan vara kompetensområden. Det här är en annan förvirring som jag stötte på när jag först granskade appen. Jag är inte säker på vad skillnaden är mellan taggar du kan tjäna poäng på och kompetensområden. Oavsett, ju fler poäng du får desto mer kan du nivåera upp (11 är högst). Om du har svårt att ta reda på vad dina kompetensområden skulle vara, kan du bara märka saker när du betygsätter dem och när du har betygsatt några saker under samma tagg kan du lägga till det senare som ett av dina områden .

Du kan använda den för mer än bara att betygsätta saker, det är också bra för upptäckten. Om du tryckerDiscovery längst ner i appen visas en lista med populära kategorier med ett alternativ att se bästa saker runt dig. Du kan söka platser, se global aktivitet och bara söka efter saker. Den här funktionen påminner mig om en av mina favorittjänster, Stumbleupon blandad med runt om mig eller Yelp-appar.

Med undantag för funktionen To-Do, som förvirrade mig lite, som det inte alla minnde mig om någonting som är intressant eftersom Oint 1.0.1 just uppdaterades för att hantera To-Do är något bättre, fixa några buggar och lägg till sökning förbättringar.

Slutsats

I en värld som är rubbad med sociala nätverk, miljontals appar och granskningsplatser och produkter - Oink from Milk, Inc gör det roligt och enkelt att dela dina åsikter med ett samhälle på nästan vad som helst. Appen är vacker i design, fungerar väldigt bra (inga fel eller konstiga olyckor från min erfarenhet hittills), och är ganska snyggt. Jag tycker att det är värt att vänta på att få en inbjudan och är en utmärkt central destination för att upptäcka saker hur andra har betygsatt en produkt eller tjänst du är intresserad av. Att vara en dataaggregatör är Oink en gratis app som är tillgänglig via Apple App Lagra.

Oink av Milk Inc. via iTunes