Office 2013 Deployment Tool för Click-to-Run Preview

Igår när Microsoft släppte det är det nya Office 2013-förhandsgranskningen, de innehöll också några extra verktyg, inklusive ett verktyg för systemadministratörer som heter Office Deployment Tool for Click-to-Run.

Vad är Click-to-Run?

Click-to-Run är en Microsoft-applikation för streaming och virtualiseringsteknik (App-V) som de förvärvade från ett företag som heter SoftGrid flera år tillbaka. App-V tillåter systemadministratörer att paketera en applikation i en virtuell "bubbla" och sedan distribuera den i stora mängder till sina skrivbord. En bra sak om App-V är streamingtekniken tillåter användare att börja installera och sedan starta det nästan omedelbart medan den fortfarande är streamad / installerad på skrivbordet. På grund av virtualiseringsbubblan, som liknar en virtuell gäst som körs på en server, klarar programmet Click-to-Run inte med andra installerade program så att du kan köra flera versioner av Office, inklusive äldre versioner på samma dator.

Dessutom kan App-V användas för att installera och uppdatera Office-produkter på flugan utan att behöva få användaren att installera uppdateringar. För mer information om installationsprogrammet Klicka för att köra, se Klicka för att köra för översikt över Office 365-installationsarkitekturen.

Sammantaget ser jag Microsoft Application Virtualization Technology (App-V) som framtid för nästan alla framtida applikationsinstallationer. Det är snabbt, rent och har potential att låta någon applikation installeras på någon plattform, oavsett formfaktor eller operativsystem. väldigt groovy saker.

Hur som helst, jag avviker. Tillbaka till det nya groovy verktyget!

Office Deployment Tool för Click-to-Run

Du kan hämta en kopia av installationsverktyget från Microsoft Download. När du har laddat ner kan du använda den för att anpassa Office 2013-förhandsgranskningen av Office.

Här är release-noterna från Microsoft på verktyget:

Som standard installeras Office 2013-installationer som använder Click-to-Run, Office-produkten från Internet, med fullständigt användargränssnitt och med automatiska uppdateringar aktiverade.

Vissa administratörer behöver mer kontroll än standardinstallationen för att fungera bäst i sina miljöer.
Med hjälp av Office Deployment Tool kan en administratör:
• Hämta en Office-installationskälla till en nätverksdelningsplats
• Konfigurera en installation för att använda en nätverksandel som installationskälla i stället för Internet
• Konfigurera en installation för att undertrycka alla användargränssnitt
• Konfigurera loggningen för en installation
• Konfigurera om Office automatiskt uppdateras eller inte
• Konfigurera vilka produkter och språk som ska installeras
• Ta bort Office Click-to-Run-produkter

Administratörer kör Office Deployment Tool på kommandoraden. Verktyget använder en konfigurationsfil, som administratören kan ändra för att ange vad den önskade åtgärden är.

Mycket groovy nytt verktyg och ett måste om du är en systemadministratör som vill göra större test med dina slutanvändare inom ditt företag. När du spelar med det, var god och släpp lite feedback här på .