Så här sparar du en installerad applista på Android

En lista med installerade appar kan vara användbar i många situationer. Till exempel om du gör en huvudåterställning på din enhet eller när en vän frågar dig vilka appar du använder. Den här appen gör det enkelt att spara en sådan lista.

App Lista

Om din vän är ny i Android-världen är det här det perfekta verktyget för att hjälpa dem att komma igång. Här beskriver jag hur jag föredrar att använda den. Först och främst, installera Lista Mina Appar från Google Play Butik, här. Det är gratis.

Starta listan Mina Apps och du får ett lättanvänt gränssnitt. För att sparka bort saker, se till att du kryssar Alltid länka till Google Play, även appen kommer inte därifrån. Om din vän är ny på Android, brukar de inte använda alternativa appbutiker, även om det finns några bra bra där ute.

Därefter väljer du de appar som du vill ha på din lista. Eller om du vill att alla dina appar ska vara på den, tryck på menyknappen längst upp till höger och välj sedan All.

Du kan bestämma formatet på din lista - fyra format är tillgängliga. Dessa är vanlig text, HTML-lista, BB-kodlista och Markdown List. Jag föredrar personligen HTML-listan, eftersom det är lättare att använda.

Du kanske har märkt att en Mallredigerare också är tillgänglig under menyknappen. Du kan använda det för att ställa in ett format för dina applistor genom att lägga till de variabler du vill ha.

Om du är nöjd med formatet och mallen kan du kopiera listan till ditt urklipp eller dela det via Androids delningssystem. Jag föredrar den senare, med Dropbox för att spara HTML-filen. Jag var tvungen att lägga till förlängningen själv, men det är inte mycket av ett problem.

Nu när jag öppnar filen på min dator eller surfplatta får jag en snygg lista över alla installerade appar. Om du klickar eller pekar på en av dem skickas du direkt till Google Play Butik där du kan installera appen.

Det här är perfekt om du vill dela din applista med en annan Android-användare så att de enkelt kan ta tag i dem från Google Play-butiken.