Anmäl dig själv: Ska du lägga in bilder på dina barn på nätet?

Jag har alltid varit väldigt bekväm med min online-närvaro. Jag växte upp med att lägga ut mina djupaste, mest pinsamma inre tankar om Xanga, mina värsta försök till döds metallåtar på MySpace, och mina personliga foton och oförklarlig major på TheFacebook.com. Men nu när jag är förälder, uppstår frågan: är det okej att lägga upp bilder på mina barn på internet?

Jag har gått fram och tillbaka på detta ämne de senaste fem åren eller så, så jag var glad när en av mina favorit podcasts tog upp ämnet. Den var täckt av en ny episod av WNYCs Note to Self (tidigare kallad "New Tech City").

Anmälan till Själv har en lyssnarpostavgift, och i den här frågade en lyssnare frågan:

"Jag undrade om det är rätt för mig att bara blint lägga in bild efter bild på mitt 3-åriga hela livet över sociala medier. Bör jag börja radera varje bild tills han är tillräckligt gammal för att ge samtycke? Eller är det precis vad det är att växa upp i en digital värld? "

För att svara på lyssnarens fråga monterade värd Manoush Zomorodi en ganska utmärkt panel av sig själv, hennes verkställande producent Jen Poyant och Hillary Frank av den längsta kortaste tiden berömmelse. De tre kom till bordet med varierande grad av okänsla när det gäller att skicka bilder av barn på nätet.

Manoush, som har en ganska öppen karriär, skickar ingenting. Hon skiljer hennes offentliga persona från hennes personliga, och hon har inte den sistnämnda online.

Jen, en ensam mamma, lägger upp sig för att dela sitt liv och hennes barns liv - med sin familj och vänner som kanske inte kommer att få en glimt av hennes dotters dagliga dag annars. Jag gillade hennes rationale.

Hillary inläggar medvetet, vanligtvis bara sidovinklar och ritningar, inget identifierbart.

Manoush, Jen och Hillary skisserar sina tillvägagångssätt som resulterar i en tillfredsställande, men otvivelaktig diskussion - det finns inget uppenbart rätt svar. Men det finns vissa mycket giltiga farhågor om samtycke och hur ett barn kan känna att vara bland 92 procent av barnen i USA som har en digital närvaro när de blir två.

Mitt personliga tag:

Jag har haft dessa bekymmer själv. Mina privata Facebook- och Instagram-flöden är ganska mycket exklusivt bilder av mina barn och mina frukostar. Jag frågade aldrig om det var okej, och ändå är jag säker på att varken mina barn eller mina frukostar skulle fullt ut förstå följderna av att posta något outplånligt på internet för vänner, familj och NSA att läsa för en obegränsad mängd tid.

Jag undrar: Vad händer om min son blir 13 och han bestämmer att han vill skrubba alla hundratals bilder jag har skrivit av honom till sociala medier från existerande? Kommer han att ha den förmågan? Ska jag ha förmågan?

Just nu vill jag tänka så. Jag kan "ta bort" mina Facebook- och Instagram-konton. Men som vi vet är inte ens bilder på Snapchat lika efmliga och återkallbara som vi avser att de ska vara. Jag vet att data är svår att squelch.

Ändå vill jag ha en god tro att lägga ut bilder online. Ja, någon kunde hacka in i Facebook eller Instagram och samla alla bilder som lagts upp där och gör ... något med dem? Det är också sant att någon kunde bryta sig in i mitt hus och stjäla alla mina fotoalbum. Det är också sant att någon kan ta en bild av mig och mina barn på sin telefon medan vi går ner på gatan.

Det finns en viss grad av förmögenhet när det gäller att försöka styra din bild ut i världen. Jag säger inte att jag är redo att börja köpa bannerannonser med bilder på min son som sitter på toaletten. Vad jag säger är det ja det finns risker, men skälen att dela bilder med din familj och vänner, särskilt de som bor hundratals miles bort, är mer övertygande än de otaliga sätten att dessa bilder skulle kunna äventyras.

Kanske om 10 år kommer min son att lura mig för att lägga upp en video av honom som dansar och sjunger i hans pyjamas till Taylor Swift. Men han kanske också lurar på mig för att säga en rolig, men pinsamt historia om honom till sin utökade familj vid Thanksgiving.

Om han håller fast med mig och hans mamma tillräckligt länge, är han skyldig att bli förödad regelbundet. Jag tycker att det är par för kursen. Sociala medier är hur vi delar våra liv nu, och att hålla bort dessa glada, roliga eller meningsfulla stunder med de nära och kära som vill känna en koppling till sitt liv skulle vara lika löjligt som att hävda den femte runt semesterns matbord.

"Så hur är barnet?"

"Jag ska berätta när han är 18 år och kan ge samtycke."

Hur som helst, ge Notera till Self podcast en lyssning. Det är en bra. Och låt oss då meddela din åsikt om den här frågan i kommentarerna nedan. Jag är intresserad!

Obs! - Ska du lägga in bilder på dina barn på nätet?