Nokia-aktier går ner

Om du bedömer ett företags framgång med sitt aktiekurs, har Nokia lite problem. Bolagets aktier sjönk till under $ 2, 00 på fredag.

Bolagets aktier handlades på 1, 92 dollar på fredagen, vilket är den lägsta siffran Nokias har haft sedan april 1996.

Forbes säger att detta hände för "ingen uppenbar ny anledning", eftersom Nokia har kämpat för att lyckas med Windows Phone-smartphones på en marknad som domineras av Android och Apples iPhone. Ändå har ingen större förändring eller tillkännagivande som kan ha lett till detta, hänt under de senaste dagarna.

Bolaget har ännu inte lagt upp kvartalsuppgifter (nästa intäktsmeddelande kommer att vara den 19 juli) och det har inte gjort någon väsentlig policyändring.

Det finns rykten om att Samsung och Microsoft är intresserade av att köpa Nokia. Varför skulle något av de två företagen göra det? Tja, Nokias patentportfölj skulle vara ett allvarligt vapen i patentkrigen som kämpas idag - kom ihåg Google - Motorola-avtalet?

Jag tror att när Windows Phone marknadsandel växer kommer Nokia att börja göra bättre. Kommer det att fungera bra för att hålla reda på Android Apple smartphones? Jo, det återstår att se.