Nokia Lumia 900 Finns på AT & T idag

Goda nyheter för Nokia och Windows Phone fans. Nokias nuvarande flaggskeppsapparat, Nokia Lumia 900, finns på AT & T. Många säger att det här är enheten som kommer att locka en stor del av rampljuset på Nokia, och väntan på att det äntligen är slut.

Enligt AT & T: s webbplats kommer den nya enheten att vara tillgänglig till ett pris som börjar vid $ 99, med ett tvåårskontrakt eller $ 449, 99 utan. Två är också antalet färgversioner du kan få - matt svart eller funkier cyan.

Jag kan inte vänta med att spela med någon av dessa så snart som möjligt. Dessa telefoner kör Windows Phone 7.5 Mango. Även om de inte har en HD-skärm - dess upplösning är 480 x 800 pixlar med Nokia ClearBlack AMOLED-skärmen - de recensioner jag har sett säger att den är ljus och skarp.

Smartphone är LTE-kapabel, så du kan njuta av mycket snabba datahastigheter (särskilt eftersom nätverket är i full expansion). Telefonen har också en 8 megapixel kamera. Den groovy delen är att den också har en dedikerad kamera nyckel, som kommer att få dig att ta bilder direkt.

Det blir intressant att se hur många Nokia säljer - det är definitivt en attraktiv enhet, och det är vad Windows Phone behöver om det vill stå en chans som konkurrerar mot Apple iPhone och Googles Android-smartphones.

Medan dagens release av Nokia 900 är fantastiska nyheter, ser jag verkligen fram emot Nokias Windows 8-tabletter.